avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren + casa nu are acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren + casa nu are acte

Buna ziua,
Am cumparat recent un teren care are si o casa , casa neavand acte dar este totusi trecuta la registrul agricol si fostul proprietar platea impozit pentru ea. Eu am facut demersurile necesare pentru a obtine acte pt casa ( proiect, autorizatii ) pe numele meu, iar acum pe final , inainte de eliberarea autorizatiei de constructie, cei de la primarie imi cer o declaratie a vanzatorului ca este de acord ca o data cu pamantul , imi cedeaza si casa( aspect care nu a fost trecut in mod expres in ctr de vz-cump). Nu pot obtine aceasta declaratie pt ca vanzatorul nu mai este in tara. Exista vreo lege care cere asa ceva? Cum procedez altfel? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:14, 29 Octombrie 2012
Ar trebui un ac aditional la acel contract. Daca vanzatorul este plecat din tara sa dea procura in tara respectiva sa l reprezinte cineva la semnarea acelui act aditional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism de la fisc ssiimm ssiimm Buna ziua, Am vandut autoturismul ieri 29.03.2015 si astazi, 30.03.2015 m-am prezentat la directia de taxe siimpozite sect 4 pentru a obtine certificat fiscal ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale sludovic sludovic Buna ziua, doresc sa cumpar un teren pe care exista o constructie (casa in rosu, fara receptie, neintabulat). Contractul de vz.-cump. se va incheia dupa cate ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare teren cu constructie neterminata sludovic sludovic Buna ziua, doresc sa cumpar un teren pe care se afla o constructie (casa in rosu), are CF pt. teren, si proiect si autorizatie de constr. expirata pt. casa. ... (vezi toată discuția)