Actiunea asociatiei impotriva impotriva mamei mele care este proprietarul apartamentului , procesul verbal de incheiere a medierii in care este mentionat numele meu nu al mamei mele care este proprietarul apartamentului ,deci nu au chemat proprietarul la mediere. PV al CE prin care s-a stabilit procentul de penalizare al Asociatiei incheiat in data de 19.01.2010 si unde scrie ca calculul penalitatilor se va vace pe ultimii 3 ani respectiv din 30.12.2006 ceea ce din punctul meu de vedere este ilegal intrucat au dat o hotarare in 2010 care sa aiba efecte pe listele de plata din 2006 pana in in 2010.
Vicepresedintele a semnat un contract de mediere in calitatae de presedinte fara a avea o hotarare a comitetului executiv pentru a semna acel contract ,in momentul in care am cerut contractul si hotararea comitetului care au dus la semnarea contractului am primit o hotarare a comitetului executiv luata in data de 7 .10 2011 si un contract de mediere ATENTIE NR 114 din 07.10.2011 semnat de vicepresedinte incalitatea pe care o avea de fapt, ok?
Problema este ca in actele primite de la judecatorie apare alt contract in ORIGINAL ,NR 113 DIN 16.09.2011 semnat de presedinte CR ST .
Acest vicepresedinte a comis-o si in momentul in care eu am cerut contractul de la asociatie si hotararea comitetului executiv ,au intrat in panica si au redactat acea hotarare care este semnata de presedintele DR . CR in care este trecut si numarul contractului ATENTIE 114 DIN 07.10.2011 .
Pana acum au pierdut toate procesele cu proprietarii pentru ca s-au folosit de acte false mai ales ca oamenii au chitantele care dovedesc ca au platit . Acest domn doreste prin toate mijloacele sa acopere o gaura la asociatie de 416000 RON de care este acuzata fosta administratora si pe cale de consecinta si soacra lui care facea parte din comisia de cenzori a asociatiei in perioada respectiva si vrea ca tot noi sa platim banii pe care pentru neregulile lor
Am fost dat in judecata de asociatia de proprietari pentru suma de 690 ron reprezentand penalitati la plata intretinerii . Am primit de la judecatorie mai multe fise si acte pe care asociatia le-a depus la dosar.Am observat un contract de incheiere a medierii nr 113 din data de 16.09.2011 care este semnat , citez : " Presedintele al Asociatiei de Proprietari 525 Dnl Cr St " el neavand aceasta calitatae la acea data fiind vicepresedinte .Am mers la asociatie si am solicitat hotararea Comitetului Executiv de a se face acel contract de mediere intre Asociatie si biroul de mediere.Am primit o hoatrare a comitetului executiv din data 7.10.2011 semnata de presedintele Dr Cri ,cel care era presedinte in acea perioada si in care se spun urmatoarele : " C.EX a hotarat incheierea in luna octombrie 2011 a unui contract de prestari servicii cu d-na P G mediator autorizat pentru invitarea la mediere a proprietarilor restantieri in vederea recuperarii de catre Asociatia de proprietari a debitelor si penalitatilor restante.Contravaloarea serviciului stabilita prin contractul nr 114/ 07.10.2011.........etc" Am mai primit si contractul de pregatire mediere nr 114/07/10/2011 care se vede ca a fost incheiat in aceiasi zi si care este semnat ATENTIE se catre VICEPRESEDINTE CrSt calitate pe care o si avea la aceea data .Cum este posibil ca la dosarul de la Judecatorie sa apara acel contract nr 113 din data de 16.09.2011 semnat de Presedinte Cr St .Ude se incadreaza aceste fapte si daca pot sa fac plangere penala, pentru care infractiune se incadreaza daca este cazul?
Vreau sa va spun ca am facut plangere la Politie si acestia a zis sa ma adresez primariei!!!!
Vechea administratora care a fost data afara si vechiul comitet executiv nu au perceput nici nu au afisat vreo penalizare pana la data: mai 2009 cand au fost dati afara si s-a ales alt comitet executiv care a angajat alt administrator avand ca scop sa recupereze datoriile de la fosta administratora care nu platise facturile la furnizorii de apa si caldura ,asociatia fiind debransata.
S-au facut plangeri la politie si s-a inceput urmarirea penala a administratorei pentru recuperarea banilor .
Presedintele ales ulterior a realizat ca, chiar daca castiga asociatia procesul cu administratora veche nu prea are ce sa recupereze ,aceasta vanduse apartamentul ,luase o casa undeva la tara pe care a girat-o pentru un imprumut la banca si banca ia luat-o pentru ca nu a mai avut de unde sa plateasca .
La mai bine de 6 luni de la alegerea comitetului executiv in data de 19.01.2010 comitetul hotaraste sistemul de penalizari la plata intretinerii de 0.2% pe zi ............care sa se aplice ,ATENTIE din data de 31.12.2006.
Deci comitetul ia o hotarare care sa se aplice retroactiv si nu stiu daca este legal.
Automat listele la intretinere s-au dublat cel putin la penalitati .
Acum o luna am primit citatii la proces mai multi proprietari ,am mers la proces si uitandu-ma in dosarul de la judecatorie am constatat ca au depus la dosar copii ale listelor de plata pentru perioada IANUARIE 2009 - DECEMBRIE 2011 deci pe ultimi 3 ani cum le ceruse instanta si pe care era o stampila " CONFORM CU ORIGINALUL" .Deci acele liste de plata cred ca se refereau la listele afisate de asociatie pentru perioada respectiva .Uitanduma mai atent am constatat ca pentru intrega perioada listele sunt semnate de presedintele care a fost ales in 2012 (s-a mai facut o data alegeri si s-au schimbat preseditele cu vicepresedintele si invers in februarie 2012).
Deci daca ei apar pe listele din 2009 e logic ca au fost refacute si puse si penalitati din 2006 pana azi .
Zilele trecute apare afisata la avizier o hartie de la Tribunal care o condamna pe veche administratora (pana in 2009) la 5 ani de inchisoare si la plata a 4,5 mil ron catre asociatie .
Aceasta sentinta nu era definitiva se putea face recurs in 10 sau 15 zile nu mai tin minte .
In aceste conditii ce sanse avem la procesul cu asociatia care vad ca ia hotarari si aplica penalitati la sumele din urma cu 3-4 ani ,hotarari care in mod normal trenuiau luate de vechiul comitet ,castiga procesul cu veche administratora , deci logic este sa-si recupereze banii de la aceasta .
In speranta ca am reusit sa relatez cat mai exact situatia astept cateva pareri din partea celor care cunosc legea si ce ma sfatuiti sa fac in continuare .
Pana in 2009 vechea adminitratora nu a calculat nici un fel de penalitati de intarziere la plata intretinerii . In 2009 prin luna 6 s-a schimbat conducerea asociatie si a venit alt adminisrtator alt presedinte si alt comitet executiv .In data de 19.01.2010 hotaraste "procentul de penalizare este de 0.2% pentru fiecare zi de intarziere ,se aplica la 30 de zile calendaristice de la data scadentei,incepand cu data de 30.12.2006.Calculul penalitatilor se va face pe ultimii 3 ani ,incepand cu data de 30.12.2006,recuperarea datoriilor e la proprietariirestantieri(care au debit restant plus penalitatice depasesc o valoare totala de 1000 ron)urmand sa se faca in baza angajamentelorde plata semnate si respectate de catre acestia,sau prin adresareacatre o instanta de judecata." Este legala aceasta hotarare tinand cont ca a fost luata de catre comitetul executiv si nu de catre adunarea generala ,ba mai mult face referire la o perioada de timp anterioara hotararii ?
Puteti sa ma lamuriti si pe mine cine stabileste procentul penalizarilor : Adunarea Generala sau Comitetul Executiv si daca o asemenea hotarare a Adunarii Generale sau a Comitetului Executiv se aplica retroactiv pe o perioada de 3 ani ?
1.Comitetul executiv al asociatiei de proprietari a hotarat sa incheie un contract de mediere pentru locatarii restntieri care depasesc o anumita suma .
Comitetul executiv este format din 6 membrii , hotararea luata este semnata doar de 3 membrii din 6respectiv :presedinte,vicepresedinte si presedintele comisiei de cenzori . Va rog sa-mi spuneti daca este o hotarare legala ?