avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fals si uz de fals?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fals si uz de fals?

Buna ziua

Am fost dat in judecata de asociatia de proprietari pentru suma de 690 ron reprezentand penalitati la plata intretinerii . Am primit de la judecatorie mai multe fise si acte pe care asociatia le-a depus la dosar.Am observat un contract de incheiere a medierii nr 113 din data de 16.09.2011 care este semnat , citez : " Presedintele al Asociatiei de Proprietari 525 Dnl Cr St " el neavand aceasta calitatae la acea data fiind vicepresedinte .Am mers la asociatie si am solicitat hotararea Comitetului Executiv de a se face acel contract de mediere intre Asociatie si biroul de mediere.Am primit o hoatrare a comitetului executiv din data 7.10.2011 semnata de presedintele Dr Cri ,cel care era presedinte in acea perioada si in care se spun urmatoarele : " C.EX a hotarat incheierea in luna octombrie 2011 a unui contract de prestari servicii cu d-na P G mediator autorizat pentru invitarea la mediere a proprietarilor restantieri in vederea recuperarii de catre Asociatia de proprietari a debitelor si penalitatilor restante.Contravaloarea serviciului stabilita prin contractul nr 114/ 07.10.2011.........etc" Am mai primit si contractul de pregatire mediere nr 114/07/10/2011 care se vede ca a fost incheiat in aceiasi zi si care este semnat ATENTIE se catre VICEPRESEDINTE CrSt calitate pe care o si avea la aceea data .Cum este posibil ca la dosarul de la Judecatorie sa apara acel contract nr 113 din data de 16.09.2011 semnat de Presedinte Cr St .Ude se incadreaza aceste fapte si daca pot sa fac plangere penala, pentru care infractiune se incadreaza daca este cazul?
Vreau sa va spun ca am facut plangere la Politie si acestia a zis sa ma adresez primariei!!!!

Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 16:46, 12 Februarie 2013
Preocupati-va sa efectuati plata, pentru ca oricum veti fi obligat in cele din urma la efectuarea acesteia si mai putin de reclamatii intrucat vicepresedintele are dreptul de semnatura, daca presedintele nu poate semna din diverse motive . Este simplu : Nu a semnat presedintele, ci pentru acesta a semnat vicepresedintele. Acest aspect nu va scuteste de plata.
1-
Art 18 al 7 din HG nr 1588/2007 In cazul in care presedintele se afla in imposibilitatea de a-si exercita atributiile ,acestea vor fi indeplinite de catre un vicepresedinte ,numit de presedintele asociatiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv....

2-Daca apreciati ca detineti probe temeinice si indubitabile care sa dovedeasca afirmatiile dvs ,aveti dreptul prevazut si garantat de Legea Fundamentala de acces neingradit la justitie
Atentie insa ca ,daca se confirma ca aspectele sesizate nu reprezinta realitatea,exista posibilitatea sa suportati dvs consecintele actiunilor si prejudiciilor cauzate prin actele dvs unilaterale de vointa
Consider ca art 18 al 7 din HG nr 1588/2007 trebuia citat in intregime, altfel se denatureaza realitatea." În cazul în care preşedintele se află în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile, acestea vor fi îndeplinite de către un vicepreşedinte, numit de preşedintele asociaţiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmând ca în termen de 90 de zile de la data când s-a constatat indisponibilitatea să fie convocată o adunare generală pentru a alege un nou preşedinte". Este clar ca trebuie sa semnze doar presedintele (sau vicepresedintele desemnat, in caz de imposibilitate) caci el ne reprezinta in relatiile cu terti.
Poate semna presedintele sau vicepresedintele numit de presedinte, asa cum reiese din prevederile legale citate mai sus, chiar daca ambii sunt prezenti in aceeasi zi. De exemplu, in data de 22 ianuarie asociatia are un termen in instanta. Se prezinta presedintele. Dar cu o sapatamana mai inainte s-au facut demersuri pentru mediere cu un restantier, fara nici o legatura cu procesul pe rol. Cu o zi inainte de 22 ianuarie sau chiar in ziua de 22, in timp ce presedintele este in instanta, mediatorul suna la telefon si anunta presedintele ca a reusit sa-l convinga pe restantier sa vina la mediere dar numai pentru 30 de minute in data de 22 ianuarie la ora 10.00.
Nu poate presedintele sa se imparta in doua, asa ca va merge la mediere vicepresedintele numit de presedinte. Este legal pentru ca asa cum spune legea " presedintele se afla in imposibilitatea" de asi exercita acea atributiune.
Apoi nu este obligatoriu ca la mediere sa mearga neaparat presedintele. Acesta poate delega o alta persoana indiferent ca este vicepresedinte sau nu. Chiar daca presedintele este disponibil, poate delega o alta persoana pe care o considera mai pregatita in acest domeniu, mai priceputa sau talentata in a relationa cu restantierul respectiv.
Vicepresedintele a semnat un contract de mediere in calitatae de presedinte fara a avea o hotarare a comitetului executiv pentru a semna acel contract ,in momentul in care am cerut contractul si hotararea comitetului care au dus la semnarea contractului am primit o hotarare a comitetului executiv luata in data de 7 .10 2011 si un contract de mediere ATENTIE NR 114 din 07.10.2011 semnat de vicepresedinte incalitatea pe care o avea de fapt, ok?
Problema este ca in actele primite de la judecatorie apare alt contract in ORIGINAL ,NR 113 DIN 16.09.2011 semnat de presedinte CR ST .
Acest vicepresedinte a comis-o si in momentul in care eu am cerut contractul de la asociatie si hotararea comitetului executiv ,au intrat in panica si au redactat acea hotarare care este semnata de presedintele DR . CR in care este trecut si numarul contractului ATENTIE 114 DIN 07.10.2011 .
Pana acum au pierdut toate procesele cu proprietarii pentru ca s-au folosit de acte false mai ales ca oamenii au chitantele care dovedesc ca au platit . Acest domn doreste prin toate mijloacele sa acopere o gaura la asociatie de 416000 RON de care este acuzata fosta administratora si pe cale de consecinta si soacra lui care facea parte din comisia de cenzori a asociatiei in perioada respectiva si vrea ca tot noi sa platim banii pe care pentru neregulile lor

Alte discuții în legătură

Presedintele de asociatie ludwuk20 ludwuk20 1.Comitetul executiv al asociatiei de proprietari a hotarat sa incheie un contract de mediere pentru locatarii restntieri care depasesc o anumita suma . ... (vezi toată discuția)
Demisie pandatao pandatao Buna ziua! Ce se intampla in situatia in care presedintele unei asociatii isi da demisia, Il numeste pe singurul membru ramas in Comitetul Executiv ca sa ... (vezi toată discuția)
Numai presedintele de asociatie actioneaza restantierii in instanta ? mirei_80 mirei_80 Buna seara . Ma puteti \"lamuri\" si pe mine in legatura cu o problema,va rog ... ?! Pe scurt : sunt presedinta unei asociatii de proprietari fara a fi ... (vezi toată discuția)