buna dimineata,colegul meu a fost si la cei de la AJPIS si a primit acelasi raspuns,adica singurul parinte care poate primi concediu de crestere pentru cel de-al doilea copil este tatal
Buna ziua,avem o problema si va rugam sa ne ajutati:un coleg de serviciu are un copil de 1an si 8 luni,sotia minora in momentul nasterii copilululi a benneficiat de o indemnizatie de crestere in valoare de 600.Acum sotia a mai nascut un copil pentru care de la primarie i s-a spus ca nu mai poate primi nici un fel de indemnizatie dupa ce i-a pus sa se cunune legitim pentru ca asa ar fi benefiat.Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns.Multumim!
buna ziua
sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata,am ramas insarcinata,am intrat in concediu de crestere a copilului,dupa un an am fost anuntata ca sucursala unde lucrez s-a inchis dar in aceeasi localitate a mai ramas o sucursala deschisa.pe 6 martie ar trebui sa ma reantorc la serviciu.norocul meu este ca pe postul unde ar trebui sa ma intorc ,colega mea trebuie sa plece si ea in cresterea copilului si asa mi-am facut si eu ''loc''.problema este ca angajatorul ma primeste inapoi dar doreste sa-mi modifice contractul de munca pe perioada determinata ca atunci cand colega se va intoarce sa aiba postul asigurat.chiar nu vreau sa-mi schimbe contractul si din cate am citit nici nu trebuie sa faca acest lucru.angajatorul justifica aceasta schimbare de contract spunandu-mi ca daca sucursala in care am lucrat a fost inchisa pentru a-mi continua activitatea la aceeasi firma trebuie resemnat un alt contract dar eu ma intorc la aceeasi firma care si-a restrans activitatea.va rog mult astept un raspuns avand in vedere ca ar trebui sa-mi reiau activitatea incepand cu data de 15 feb.2012.multumesc anticipat