avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate TINA250

Activitate TINA250

Răspuns la discuția BIGAMIA
Da, stiu ca este o infractiune,dar ma intereseaza cum este considerata in codul penal(sau in noul cod penal).este o infractiune continua, sau se considera o infractiune consumata in momentul incheierii noii casatorii.acest fapt mi-ar fi de mult ajutor deoarece in acest moment poate fi deja prescrita.dupa cit timp prescrie bigamia?multumesc.
Discuție BIGAMIA
Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca bigamia este considerata infractiune continua.multumesc.
Răspuns la discuția BIGAMIE
imi pare rau,aveti dreptate dar nu am inteles intrebarea.In Bucuresti ar fi instanta.
In tara
Si daca avocatul de aici intimpina dificultati in afara divortului in ce priveste cea de a doua casatorie?pot contracta un avocat strain sau neaparat de la un birou de avocatura romanesc cu sediul aici?si daca deja a intervenit prescriptia si numai pot raspunde penal,nu ar fi mai usor,mai repede si mai ieftin contraer serviciile unui avocat roman,pe care sa-l imputernicesc prin procura sa ma reprezinte si sa bage divort de primul sot si sa-mi aclare starea civila si juridica?trebuie sa anuleze cea de a doua casatorie ?pe dovada starii civile sint inscrisa casatorita cu primul sot.cit este de complicat procesul?voi ramane cu cazier?trebuie sa cer reabilitare?
Cui trebuie sa ma adresez?unui avocat de aici,sau unde?si cea de a doua casatorie nu este nula?si cum am putut divorta dintr-o casatorie care este deja nula?si la acelasi tribunal sa ma divortez fara sa se sesizeze nimic?nu trebuie ceruta si anularea celei de a doua casatorie?si atunci nu va fi constata bigamia?si daca divortez de primul si constat ca s-a anulat cel de al doi-lea divort?si celui de aici ii cer doar sa ma divorteze ?cum verific starea civila dupa proces si cum in dovada starii civile reiese doar prima casatorie fara sa fie nimic altceva mentionat? care sint primii pasi?si daca din anul 1996 de la a doua casatorie cind s-a comis ilegalitatea si pina in prezent nu s-a dat nici un decret de gratiere de care cazul meu se poate beneficia?
Am incercat, dar unii mi-au spus ca nu se poate din strainatate,altii au spus ca in cazul cind nu este o intelegere prealabila este foarte complicat de a divorta din afara tarii si in general toti ma sfatuiesc sa angajez un avocat in tara.daca as incepe actuarea divortului in tara,la ce probleme ma pot astepta si ce solutie ar fi in cazul meu?
In afara tarii din 1999.
Buna seara,scuzati impolitetea.Da,vreu sa divortez si sa indrept situatia.Va rog,ce as putea face si cum gasesc pe cineva sa ma ajute.Multumesc.
Discuție BIGAMIE

buna ziua,va rog mult sa ma ajutati in cazul meu.m-am casatorit din dragoste in anul 1990 dar la scurt timp mi-am dat seama ca nu-i placea sa munceasca si era gelos compulsiv, urmarindu-ma la tot pasul,eu locuind cu familia mea si el cu a lui,neavind servici nici unul si nici un camin conjugal, discutiile intre noi erau frecvente, asa ca la nici 2 luni de la casatorie am plecat din tara cu incuvintarea lui pentru a imbunatati situatia economica in care ne aflam.discutiile din acel moment au fost inrautatite comunicand doar telefonic.la nici 2 saptamini ne-am despartit verbal si in fapt in urma unei discutii telefonice .la 3 luni dupa ruptura m-a sunat sa-mi spuna ca s-a divortat de mine si ca are pe altcineva si sincer m-am bucurat.pina aici e bine,dar in anul 1995 am cunoscut pe altcineva crezind ca este alesul,dar din nou am fost dezamagita.rezulta ca de buna credinta,jur,ca din buna credinta fara sa urmaresc nici un scop ascuns m-am prezentat la acelasi oficiu de stare civila convisa ca sint divortata.in momentul in care am depus actele pentru oficierea casatoriei , dar cum nimeni nu a sesizat ilegalitatea, eu atunci chiar am fost convinsa de finalizarea divortului cu fostul,gindindu-ma ca daca m-a mintit atunci am sa aflu tinind cont ca era aceasi institutie de stare civila .jur ca in momentul declaratiei ca nu sint casatorita in capul meu eu eram convinsa ca nu mai eram si nu sint probleme.dar paradoxal este ca eu en anul 2004 am revenit in tara pentru a divorta de (al doilea sot?)m.am prezentat la tribunal,am contratat un avocat,i-am lasat o procura cu imputernicire de a ma reprezenta la divort, eu locuind in strinatate.dupa un timp ma intorc in tara pentru a ridica hotarirea de divort dar aocatul imi spune ca divortul s-a pronuntat,in schimb pe hotarirea de divort exista o greseala materiala in ce priveste numele?neavind timp sa astept rezultatul,eu avind deja bilet de intoarcere,am lasat lucrurile asa cum erau.cred ca daca ar exista o lege care sa condamne prostia,as fi prima ,pentru ca dupa toate astea ,eu, cu o inocenta tan absurda cer dovada starii civile si sa constat ca sint maritata cu primul, dar de fapt divortiata de al 2-lea, insa fara sa reiasa in dovada starii civile casatoria cu al 2-lea?cred ca am sa o iau razna?va rog frumos,exista cineva care vrea sa se ocupe de cazul meu care pentru mine este insolit si care de cind am aflat imi provoaca stari de ansiedad si ambiguieda care se reflecta direct in sanatatea mea psihica,daca da, vreau sa stiu cum ne putem pune in contact pentru a contracta serviciile dumneavostra .va rog frumos am nevoie de un raspuns urgent la problema mea.multumesc anticipat.

[editat-scris cu majuscule]