buna ziua,va rog mult sa ma ajutati in cazul meu.m-am casatorit din dragoste in anul 1990 dar la scurt timp mi-am dat seama ca nu-i placea sa munceasca si era gelos compulsiv, urmarindu-ma la tot pasul,eu locuind cu familia mea si el cu a lui,neavind servici nici unul si nici un camin conjugal, discutiile intre noi erau frecvente, asa ca la nici 2 luni de la casatorie am plecat din tara cu incuvintarea lui pentru a imbunatati situatia economica in care ne aflam.discutiile din acel moment au fost inrautatite comunicand doar telefonic.la nici 2 saptamini ne-am despartit verbal si in fapt in urma unei discutii telefonice .la 3 luni dupa ruptura m-a sunat sa-mi spuna ca s-a divortat de mine si ca are pe altcineva si sincer m-am bucurat.pina aici e bine,dar in anul 1995 am cunoscut pe altcineva crezind ca este alesul,dar din nou am fost dezamagita.rezulta ca de buna credinta,jur,ca din buna credinta fara sa urmaresc nici un scop ascuns m-am prezentat la acelasi oficiu de stare civila convisa ca sint divortata.in momentul in care am depus actele pentru oficierea casatoriei , dar cum nimeni nu a sesizat ilegalitatea, eu atunci chiar am fost convinsa de finalizarea divortului cu fostul,gindindu-ma ca daca m-a mintit atunci am sa aflu tinind cont ca era aceasi institutie de stare civila .jur ca in momentul declaratiei ca nu sint casatorita in capul meu eu eram convinsa ca nu mai eram si nu sint probleme.dar paradoxal este ca eu en anul 2004 am revenit in tara pentru a divorta de (al doilea sot?)m.am prezentat la tribunal,am contratat un avocat,i-am lasat o procura cu imputernicire de a ma reprezenta la divort, eu locuind in strinatate.dupa un timp ma intorc in tara pentru a ridica hotarirea de divort dar aocatul imi spune ca divortul s-a pronuntat,in schimb pe hotarirea de divort exista o greseala materiala in ce priveste numele?neavind timp sa astept rezultatul,eu avind deja bilet de intoarcere,am lasat lucrurile asa cum erau.cred ca daca ar exista o lege care sa condamne prostia,as fi prima ,pentru ca dupa toate astea ,eu, cu o inocenta tan absurda cer dovada starii civile si sa constat ca sint maritata cu primul, dar de fapt divortiata de al 2-lea, insa fara sa reiasa in dovada starii civile casatoria cu al 2-lea?cred ca am sa o iau razna?va rog frumos,exista cineva care vrea sa se ocupe de cazul meu care pentru mine este insolit si care de cind am aflat imi provoaca stari de ansiedad si ambiguieda care se reflecta direct in sanatatea mea psihica,daca da, vreau sa stiu cum ne putem pune in contact pentru a contracta serviciile dumneavostra .va rog frumos am nevoie de un raspuns urgent la problema mea.multumesc anticipat.
Greseala nu a fost numai de partea dvs ci si a starii civile care trebuia sa verifice.
Deci dvs. sunteti in acest moment divortata de al doilea sot dar casatorita de primul sot iar ambele casatorii au avut loc la acelasi oficiu de stare civila? Inteleg ca vreti sa divortati si de primul?
Offtopic: Va rog scrieti cu litere mici, e extrem de greu de citit textul scris cu litere mari si este o forma de impolitete.
(1) Sunt competente să hotărască în problemele privind divorțul,
separarea de drept și anularea căsătoriei instanțele judecătorești din
statul membru:
(a) pe teritoriul căruia se află:
— reședința obișnuită a soților sau
— ultima reședință obișnuită a soților în condițiile în care unul
dintre ei încă locuiește acolo sau
— reședința obișnuită a pârâtului sau
— în caz de cerere comună, reședința obișnuită a unuia dintre soți
sau — reședința obișnuită a reclamantului în cazul în care acesta a
locuit acolo cel puțin un an imediat înaintea introducerii
cererii sau
— reședința obișnuită a reclamantului în cazul în care acesta a
locuit acolo cel puțin șase luni imediat înaintea introducerii
cererii și în cazul în care acesta este fie resortisant al statului
membru respectiv, fie, în cazul Regatului Unit și al Irlandei, are
„domiciliul” în acel loc;
(b) de cetățenie a celor doi soți sau, în cazul Regatului Unit și al
Irlandei, statul „domiciliului” comun.
(2) În sensul prezentului regulament, termenul „domiciliu” se interpretează
în sensul sistemelor de drept ale Regatului Unit și Irlandei.
Bigamie sau nu?
Ismail Derya
Eu sunt cetatean roman.
In anul 2005 m-am casatorit legal cu un cetatean turc in Turcia. Apoi cu o hartie din Turcia mi-a fost eliberaertificat de casatorie ... (vezi toată discuția)
Casatorie dubla
mayaaa25
Daca ma poate cineva informa despre situatia data..am fost casatorita cu sotul meu in 2005, avem un copil, dupa un an ne-am despartit dar pina in prezent nu ... (vezi toată discuția)