avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate ZamfirSilvia

Activitate ZamfirSilvia

Multumesc foarte mult, domnule Tudor Valeriu!
Multumesc din suflet, totul este cat se poate de clar! Urmeaza sa intreb la ambasada despre aceasta procura. Toate cele bune!
Va multumesc foarte mult!
Domnule Ares_3, as dori sa aflu mai multe despre schimbarea C.I. prin intermediul unei persoane cu procura la ambasada, asa cum mi-ati sugerat. Principala nelamurire este legata de fotografia de pe C.I., si anume in ce conditii trebuie facuta, daca altcineva depune actele in numele meu.
Buna ziua!
Sunt cadru didactic cu o vechime in invatamant de 7 ani, la data de 31 august 2011. Incepand cu 1 septembrie 2011 am intrat in concediu fara plata pe durata unui an, concediul incheindu-se la 31 august 2012. In acest moment sunt insarcinata in 32 de saptamani, urmand sa nasc pe data de 31 octombrie 2012.
Prima intrebare este: Pot beneficia de concediul medical prenatal si de indemnizatia de crestere a copilului, in conditiile de mai sus?
O alta problema este urmatoarea: in acest an de concediu fara plata am locuit cu sotul meu in Turcia, el fiind cetatean turc. Am obtinut de la ambasada din Ankara certificat de casatorie romanesc, mi-am schimbat si pasaportul pe noul nume, al sotului. Ambasada mi-a cerut pentru eliberarea pasaportului un act de identitate valabil, eu prezentand C.I. eliberata in Romania, pe numele anterior casatoriei. Asadar, nu a fost nevoie sa imi schimb C.I. care a ramas tot pe numele vechi. Ambasada nu mi-a pus conditia innoirii C.I. pentru eliberarea pasaportului pe numele nou, si a certificatului de casatorie. Fiind in imposibilitatea de a ma intoarce in tara in urmatoarele 3 luni cel putin, va intreb urmatorul lucru:
In cazul in care altcineva se va ocupa de dosarul meu pentru obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului, va avea dificultati din cauza faptului ca actul meu de identitate nu este pe noul nume, al sotului, la fel ca pasaportul si certificatul de casatorie? Este necesar sa ma intorc in tara imediat dupa nastere pentru a-mi schimba C.I?
Va multumesc foarte mult!
Cu respect,
Silvia Aktas
Multumesc foarte mult pentru ajutor!
Adeverinta pe care am luat-o de la asociatie cu privire la plata integrala a obligatiilor mele, in vederea instrainarii imobilului, a ramas la notariatul unde s-a incheiat vanzarea. Eu am mai ramas doar cu contractul de vanzare-cumparare, restul de acte au fost inmanate noilor proprietari. Asadar, voi trimite doar ce am, respectiv copie dupa contract.
Toate cele bune!
Multumesc foarte mult! Pentru a vinde apartamentul, am luat de la administrator acea adeverinta care arata ca mi-am achitat la zi toate obligatiile, si asociatia a fost informata ca vand. Altfel, dupa cum mi s-a raspuns si aici, nici nu putea notarul sa perfecteze actele de vanzare-cumparare. O sa incerc sa ii trimit administratorului o copie, daca asta ajuta la rezolvarea problemei.
Toate cele bune, mi-ati fost de ajutor!
Buna seara.
Am vandut in iunie 2011 un apartament in Constanta, si am plecat de atunci din tara. Am fost informata ca noii proprietari nu s-au inregistrat la Asociatia de proprietari cu contractul de vanzare-cumparare, si au datorii in jur de 2000 lei. Administratorul considera ca eu inca sunt proprietara si doreste sa depuna plangere pentru recuperarea datoriei, impotriva mea. Ce este de facut?