Salutare tuturor. In primul rand tin sa ii felicit pe toti cei care ajuta membrii acestui forum.
Am si eu o intrebare.
Am un cont deschis la o banca din strainatate la care mi-a fost schimbata adresa de e-mail si parola si mi-au disparut banii din el.
Vreau sa va intreb daca politia romana ar putea face ceva din moment ce acea banca nu este din romania.
Va multumesc foarte mult de raspuns.Deci chiar daca dansul nu poate fi gasit/contactat eu ii pot inapoia banii cu ajutorul unui executor si voi scapa de datorie.Iar in cazul in care ne vom intalnii pentru a-i inapoia banii cred ca trebuie sa mergem la notar pentru asta unde va da o declaratie ca a primit banii si nu mai am nici o datorie la el.
Stiu ca pana nu se ajunge la termenul stabilit nu imi poate face nimic.Dar ceea ce ma intereseaza este ca atunci cand el nu mai raspunde la tel pentru a-i inapoia banii ( cam asta fac majoritatea pentru a castiga cat mai multi bani) iar eu ii trimit banii cu ajutorul unui executor inainte de termenul stabilit oare ma mai poate cauta acesta? Imi poate face ceva desii ar fi ilegal?
Oare daca dupa un imprumut legal in cazul in care omul ar fi de negasit si eu as apale la un executor dinainte ca termenul de plata sa expire iar executorul i-ar constitui un depozit la CEC cu suma datorata(cea din contract) cea ce inseamna ca el si-a primit banii inainte de termen(as avea si un act doveditor pentru asta) eu as mai putea avea vreo problema?
In momentul in care incheiem contractul va scrie negru pe alb ca suma imprumutata este 1000Euro iar cea pe care o voi da inapoi va fi de 1300.( a specificat in anunt faptul ca cere o dobanda de 30%)Nu se pot cere alte dobanzi sau costuri ascunse pentru ca este ilegal.Cat despre banii dati inapoi,stiu ce fac.Sunt mai mult decat sigur!!!
Domnule avocat,e posibil ca aceasta persoana sa nu fie un sarlatan,desii este ilegala camataria.E posibil ca in cazul restituirii baniilor sa nu am probleme cu el.Iar daca parintii mei m-ar fi putut ajuta as fi avut banii demult,dar nu vad cum ar putea sa o faca..Iar in cazul in care m-as angaja,probabil pentru un salariu de 800-900 de lei ( gasirea unui job cu un salar mai mare este foarte greu)cu toate cheltuielile lunare as ramane cu 300-400 de lei pusi deoparte pe luna cea ce inseamna ca ar trebui sa lucrez un an pentru a pune deoprte banii.Deci e exculs!
Stiu,insa din moment ce semnam un contract la notar unde apare clar faptul ca m-a imprumutat cu suma de 1000Euro de ex iar peste 6 luni eu ii dau inapoi 1200 ( Respectivul cere o dobanda de 20%)Daca inapoi banii la timp nu cred ca va exista vreo problema.Stiu ca unii din ei se dau disaruti uneori(pentru ca mai apoi sa ceara tot mai mult) insa am mai citit ca in cazul in care respectivul se da disparut,nu raspunde la tel pot merge la un executor si acesta ii constituie un depozit la cec cu suma datorata si se incheie si un proces verbal.Probabil ar trebui sa il contactez cu o saptamana inainte de sfarsitul perioadei de imprumut iar daca nu pot da de el sa apelez urgent la un executor pentru ca e posibil sa dureze depozitul la CEC.
Ar fi totul legal,iar in cazul in care ulterior mi s-ar mai cere bani as putea depune o plangere la politie.
In cazul in care stie cineva despre asta,daca ar fi legal, sau daca as putea avea probleme rog sa imi raspunda!
Nu am venituri acum,insa cu ce crezi ca voi trai o viata intreaga?Tot va trebui sa muncesc pentru a trai nu ti se pare normal? Cat despre un loc demunca,tocmai pentru ata imi trebuie banii pentru a putea lucra apoi si inca unele nevoi personale
totul se face printr-un contract notarial.Ceea ce inseamna ca daca nu voi platii suma poate actiona in instanta deoarece am semnat un contract de imprumut pe care eu nu l-am respectat.In cazul in care nu am bunuri se vor retine toate veniturile mele pana cand suma va fi platita.
Buna ziua.Sunt un tanar de 20 de ani din jud Mures si am nevoie de un imprumut de 1.000-1.200Euro cat mai repede.Am mult pe internet insa la o banca nu pot apela pentru un credit.Nu am un loc de munca deoarece exact pentru asta imi trebuie imprumutul pentru cumpararea unui echipament necesar pentru o job destul de profitabil.Am gasit cateva anunturi pe internet(probabil camatari)care dau imprumuturi fara garantii pe baza unui contract notarial oricui.Sincer mi-e putin frica,nu as dorii sa am probleme pe viitor chiar daca as platii suma+dobanda la termen si deasta am apelat la dumneavastra in speranta ca as putea gasii un raspuns,daca ar fi si o alta modalitate pentru imprumut.Eu m-am gandit la o suma de 1.000-1.200Euro pe termen de 6 sau 12 luni si as fi dispus sa platesc o dobanda de 30-40% a acestei sume.