avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate Lacramyoarab

Activitate Lacramyoarab

Buna ziua,
Un cetăţean străin (indian, de exemplu), căsătorit cu un cetăţean român, a dobândit dreptul de şedere temporară pe teritoriul României.
a. În ipoteza în care cetăţeanului străin i-a expirat dreptul de şedere temporară pe teritoriul României, care este sancţiunea aplicabilă şi care este autoritatea competentă a o aplica?
b. In ce situaţie cetăţeanul străin poate să obţină în instanţa de judecată anularea deciziei de returnare de pe teritoriul României?
c. După anularea deciziei de returnare, străinul este luat sub custodie publică sau dobândeşte calitatea de tolerat?
d. În ce situaţii căsătoria cetăţeanului străin este considerată de convenienţă şi care sunt efectele juridice ale căsătoriei de convenienţă?
Răspuns la discuția buna ziua
Buna ziua,
A l-a împuternicit pe B pentru vânzarea unui autoturism, proprietatea lui A, la preţul minimum 7.000 Euro. B, la rândul său, l-a împuternicit pe C pentru vânzarea maşinii, fără a preciza un preţ minim al vânzării. În consecinţă, maşina a fost vândută lui D pentru preţul de 6.000 Euro, preţul fiind achitat integral, iar maşina predată cumpărătorului.
A i-a chemat în judecată pe B şi C pentru obligarea acestora, în solidar, la plata sumei de 1000 Euro, arătând că nu au fost respectate condiţiile contractului şi că nu a fost autorizată prin contract substituirea lui B cu C.
B s-a apărat arătând că, deşi a cunoscut substituirea, A nu s-a opus acesteia, iar C a arătat că nu a cunoscut prevederile contractului principal.
a. Care este natura contractului încheiat între părţi?
b. În ce condiţii este posibilă substituirea mandatarului în executarea contractului?
c. Arătaţi soluţia instanţei.