Am înțeles ca la împlinirea vârstei legale de pensionare (62 ani) ar avea dreptul la pensia de urmaș pe viata. Întrebarea mea era dacă acum la vârsta dumneaei de 55 de ani pana la implinirea a 62 ani ar avea dreptul la pensia de urmaș? Din raspunsul dvs sa inteleg ca ar avea dreptul timp de 6 luni de la data decesului (art. 87 din lege)?
Va multumesc pt lamuriri!
Buna seara! Socrul meu a murit pe 13 ian 2012 la vârsta de 69 de ani în urma unui accident rutier. Era pensionar, dar și lucra în continuare, de 12 ani la aceeași societate care l-a pensionat la vârsta legala (la 57 de ani). Soacra mea, în vârsta de 55 de ani, nepensionata și fără alte venituri poate primi pensie de urmaș de pe urma soțului? Daca da, pentru ce perioada ar putea primi pensia de urmaș? (Menționez, ca anticipat, soacra mea pentru anii de munca lucrați, ar putea primi pensie din octombrie 2012, iar pensie la drept ar putea primi anul viitor.)
Va multumesc anticipat!
Am specificat ca este vorba de reparatia masinii avariate din cauza masinii mele caci respectivul dosar de dauna se deschide pe baza RCA-ului masinii mele care a produs avaria!! (Pt masina mea care a produs avaria , bineinteles ca folosesc CASCO!)
BUNA SEARA! DACA MASINA MEA NU ESTE ECHIPATA CU CAUCIUCURI DE IARNA SI AM PROVOCAT O TAMPONARE, RCA MAI ESTE VALABILA SAU DOSARUL IMI ESTE RESPINS LA PLATA DATORITA PNEURILOR(DOSARUL PARTII AVARIATE DE MINE PE BAZA ASIGURARII MELE, RCA )?
VA MULTUMESC!
Buna ziua! In anul 2009 s-au facut liste cu angajatii, pentru obtinerea unor drepturi salariale compensatorii. Cei aflati pe primele liste au castigat, ceilalti nu, actiunea lor fiind la un alt complet de judecata (precizez ca au fost actiuni diferite in instanta, dar cu acelasi continut). Prin urmare s-a hotarat de catre sindicat ca pana nu castiga si ceilalti sa nu ne dea la nimeni, fapt ce a fost aplicat si a ramas in vigoare si pana in ziua de azi!
Buna ziua! Mama mea este pensionara, inseamna ca ea treb sa plateasca contributie la sanatate pentru veniturile din chirii? Contractul de inchiriere a fost incheiat in anul 2009 si inregistrat la finante (plateste impozitul pe venit din chirii). Daca da, cum se calculeaza? Va multumesc!
Eu am cumparat apartamentul respectiv in anul 2005. Pina in anul 2009, efectiv, m-am rugat de vecinii mei sa reparam coloanele de incalzire , dar pt 350 ron / apartament, au preferat sa ramana fara caldura pana in prezent, probabil si in viitor, respectiv platesc factura de incalzire de la sistemul centralizat si platesc si factura la electrica pt radiatoarele cu care se incalzesc. Prin urmare, nu pt confort am montat centrala, ci am fost nevoita de imprejurari. Eu, oricum le-am comunicat ca nu voi participa financiar la repararea tevii de apa calda de care nu sunt legata, ci doar le permit intrarea in apartament.
Buna seara! Ma numesc Dana. Locuiesc intr-un bloc de apartamente la etajul 2. In planseul dintre etaje, respectiv etajul2 si etajul 1, s-a spart teava de apa calda. Eu din anul 2009, am instalat centrala termica de apartament, nefiind legata la teava de apa calda. Intrebarea mea este urmatoarea: am vreo obligatie financiara legata de schimbarea acestei tevi sau doar obligatia legala de a le permite accesul in locuinta pentru remedierea situatiei? Va multumesc!
Buna seara! Socrul meu a murit în urma unui accident de mașina pe 13 ian 2012. Urmașii sunt: soția și trei copii. Ei se înțeleg foarte bine și au căzut de acord sa nu facă partajarea bunurilor. Întrebarea mea este următoarea: exista obligativitatea succesiunii moștenirii? Si dacă da, atunci este obligatoriu sa se nu se depășească 6 luni de la deces? Trebuie schimbate actele bunurilor imobile de pe numele socrului meu sau impozitele pot fi plătite în continuare pe numele sau?