avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Activitate trinity2012

Activitate trinity2012

Buna ziua,
In 2008 am cumparat prin credit ipotecar un apartament, luand banii integral din banca. M-am tot luptat sa platesc rata pana cand a aparut legea darii in plata de care am profitat, asumandu-mi pierderea sumelor achitate pana atunci, precum si a apartamentului, doar sa imi recapat viata.

Rata pe care ar trebui sa o platesc este de 568 de euro. Cand am pornit plateam 200 de ron, acum a ajuns la 2800.

Odata cu legea darii in plata am profitat si am mers cat de mult am putut cu ea, dar din pacate am pierdut.

Clinciul meu cu Banca este pe suma de 18.510 euro. Mai exact, banca a calculat suma de plata incluzand dobanda si pentru perioada procesului, perioada cand plata creditului a fost suspendata.

Ce ma intereseaza sa aflu:
- care este practica legata de suspendarea platii pe perioada procesului de dare in plata. Pentru mine a insemnat ca daca pierd procesul va trebui sa reiau plata ratei de unde am lasat-o, in niciun caz ca trebuie sa platesc din urma, cu dobanzi si penalitati care depasesc cu peste 100% suma initiala. (practic banca nu a tinut cont de perioda in care plata creditului a fost suspendata, calculand dobanzile si penalitatile si pentru aceasta perioada si descurajand astfel dreptul meu de a-i da in judecata).

Pentru ca eu pentru suma asta ma cert cu ei (cea care vizeaza dobanda si penalitatile pe perioada procesului, perioada in care plata creditului ar fi trebuit sa fie suspendata), restul le platesc integral.

Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Am inteles, va multumesc frumos pentru lamurire. O saptamana frumoasa.
Buna ziua, Am un contract pe drepturi de autor pe perioada nedeterminata si doresc sa raman insarcinata. Pe perioada sarcinii si a concediului de crestere copil, angajatorul poate sa ma concedieze? In contract se mentioneaza ca angajatorul poate renunta la serviciile mele si am un preaviz de 30 de zile. In cazul contractului pe drepturi de autor, se suspenda dreptul angajatorului de a ma concedia/rezilia contractul? Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra.
Buna ziua,

Doresc sa public o carte. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat (+plus formularele necesare si termenele limita) pentru a-mi declara eventualele venituri la ANAF?

Am luat deja legatura cu o editura si cei de acolo mi-au recomandat sa imi fac firma sau PFA.

Nu doresc sa fac acest lucru deoarece mi se pare prea complicat in raport cu veniturile pe care le voi obtine daca acestea vor exista.

Multumesc anticipat.
multumesc f mult pentru raspunsuri.
Va multumesc pentru indrumari. Ramane sa vorbesc cu proprietarul. Din cate am inteles, la incheierea contractului de vanzare cumparare acesta este obligat sa ne prezinte un nou extras informativ de carte funciara care sa mentioneze daca terenul este intravilan sau extravilan. Asa este? Multumesc.
Buna ziua, va multumesc pentru informatii. Va rog sa imi spuneti care sunt pasii pentru a cere un extras de carte funciara si de unde pot cere acest lucru? Localitatea (comuna) unde este terenul apartine de judetul Giurgiu. Va multumesc.
Terenul este in afara Bucurestiului, intr-o localitate din judetul Giurgiu. Pot cere informatii direct de la primaria comunei resp. sau trebuie sa merg la primaria Giugiu? Va multumesc f. mult pentru promptitudine si pentru faptul ca ne ajutati.
Buna ziua,

As dori sa primesc, va rog, mai multe lamuriri in legatura cu rezolvarea urmatoarei situatii:

Doresc sa cumpar un teren intr-o localitate din afara Bucurestiului pentru a-mi construi o locuinta si as dori sa stiu cum pot verifica cu adevarat daca terenul este trecut in intravilan sau este extravilan. Proprietarul detine un teren mai mare pe care vrea sa il vanda la trei cumparatori (unul dintre cumparatori fiind eu).

Mentionez ca proprietarul terenului a declarat ca a initiat recent procedurile de trecere a acestuia in intravilan, acestea fiind in curs (dupa spusele lui) si ca are nevoie de cei trei cumparatori pentru a efectua procedurile de "dezmembrare" a terenului. Am fost impreuna cu acesta la primaria localitatii pentru a verifica daca terenul este trecut in intravilan sau nu si acolo referentul agricol din cadrul primariei ne-a mentionat ca terenul se afla in curs de a fi trecut in intravilan, fara insa a ne arata documente care sa certifice acest lucru.

Proprietarul a solicitat la notar un extras informativ de carte funciara privind situatia terenului, in document mentionandu-se ca terenul este "arabil" fara a se mentiona daca este intravilan sau extravilan. (el, impreuna cu notarul au motivat la acea data ca au initiat recent procedurile de trecere in intravilan si ca nu s-a operat deocamdata modificarea datelor in cartea funciara)

De asemenea, mentionez ca am incheiat cu proprietarul in baza acestui extras informativ o promisiune bilaterala si ca i-am acordat acestuia un avans in vedere achizitionarii terenului. Ulterior, i-am solicitat proprietarului sa ne faca copiii dupa toate actele pentru a mai merge odata la primaria localitatii astfel incat sa vedem daca terenul este intravilan sau extravilan. Acesta insa nu doreste sa faca copii dupa documente si sa ne faca cunostinta cu ceilalti doi cumparatori pe care ar trebui sa ii avem ca vecini, ceea ce mi se pare o atitudine destul de suspecta.

Intrebare:

Peste cateva zile ar trebui sa ma prezint la notar pentru a incheia contractul de vanzare cumparare pentru acest teren. Cum pot sa verific daca terenul este unul intravilan sau extravilan inainte de a-l cumpara, de a semna actele de vanzare cumparare? (NU doresc sa cumpar un teren extravilan, inutilizabil)

De asemenea, ce se poate intampla in cazul in care nu respect promisiunea bilaterala? (mentionez ca in cazul in care in extrasul de carte funciara nu se mentioneaza ca este vorba de teren intravilan, nu doresc sa semnez contractul de vanzare cumparare) In promisiunea bilaterala se mentioneaza ca beneficiarul (eu) pierd garantia in cazul in care ma razgandesc si ca promitentul(proprietarul) se poate adresa instantei pentru a solicita incheierea executorie a contractului de vanzare cumparare.

Ce sa fac daca terenul este unul extravilan? NU doresc sa cumpar asa ceva deoarece nu imi pot construi o locuinta, iar proprietarul nu doreste sa ne explice mai multe detalii.

Ce riscuri implica nerespectarea promisiunii bilaterale in conditiile mentionate mai sus? (mentionez ca proprietarul a spus de la inceput ca este teren intravilan, insa nu am vazut niciun document care sa certifice acest lucru)

Astept raspunsurile dumneavoastra. Imi cer scuze daca am scris atat de mult insa suntem persoane tinere si nu dorim sa fim victimele unei eventuale fraude.

Va multumim!