avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate bianca21058

Activitate bianca21058

Răspuns la discuția Retract litigios
contractul de cesiune de drepturi litigioase a fost incheiat in data de 18.01.2010. iar cererea ca intervienient a fost facuta prima data de 31.03.2010 aceasta fiind anulata ca fiind netrimbrata . iar actuala cerere a fost facuta in data de 29.05.2013 .
Răspuns la discuția Retract litigios
Am incheiat un contract de asistenta cu un avocat ... dar din pacate acesta mi-a spus ca doar o sa se opuna fiindca nu a gasit o motivare .... ceea ce inseamna esec din punctul meu de vedere . ,am incheiat un contract de cesiune de drepturi litigioase . In cererea de interventie in nume propriu am solicitat cota de 1/5 din terenuri ce fac parte din masa succesorala , la care are vocatie succesorala legala paratul (de la care am cumparat drepturile litigioase )
Răspuns la discuția Retract litigios
bianca21058 a scris:

aveti dreptate , insa prin faptul ca doar ma opun sansele scad ,.... lucru care ma poate inlatura din proces .... ma interesa un articol ,(motivare ) prin care sa cresc sansele ca cererile sa nu fie admise de catre instanta .


Am cumparat drepturile litigioase intr-un partaj . Am inaintat in instanta cerere ca intervienient si acum 2 dintre parati au invocat retractul litigios .. .prevazut de art 1402 si urm. C. civ. urmand sa imi plateasca suma cu care am cumparat creanta impreuna cu toate cheltuielile cumpararii si cu dobanzile aferente de la data platii cesiuni. Am citit ca paratii pot invoca acest drept .... eu nu pot face nimic in acest caz ?
avand in vedere cazurile in care nu se poate efectua retractul litigios si nu ma incadrez la nici una dintre cele 3 :

-cand cesiunea s-a facut catre un comostenitor sau un coproprietar al dreptului cedat
-cand cesiunea s-a facut de la un creditor pentru a plati o creanta
-cand cesiunea s-a facut catre posesorul fondului asupra caruia exista litigiul


Răspuns la discuția Anularea cererii ca netimbratã
cererea a fost acceptata dar acum 2 dintre parati au invocat retractul litigios .. .prevazut de art 1402 si urm. C. civ. Din pacate tocmai am fost anuntata de avocata ca e posibil ca fiu inlaturata din proces . Sa inteleg ca nu se poate face nimic ??
Răspuns la discuția Anularea cererii ca netimbratã
Astazi am depus o noua cerere ! O sa va anunt daca aceasta a fost acceptata
! Va multumesc
Răspuns la discuția Anularea cererii ca netimbratã
avocatul cu care am incheiat contractul de asistenta juridica imi restituie banii avand in vedere ca nu s-a prezentat la termene ? Fiindca eu daca inchei cu un alt aparator contractul de asistenta trebuie sa reziliez contractul cu actualul avocat .... Va multumesc
intervenient in nume propriu in proces civil partaj

speta e urmatoarea . Am cumparat drepturile litigioase intr-un partaj , am efectuat un contract de asistenta juridica cu un avocat deoarece nu ma puteam deplasa la termene si pb este ca cererea mi-a fost respinsa deoarce nu a fost platit timbru judiciar si a taxei judiciare . Stiam ca trebuie platite dar credeam ca avocatul trebuie sa ma anunte , dar acesta nu s-a prezentat la termene . Va rog sa imi dati niste sfaturi si sa imi spuneti cum as putea sa reintru in proces ? Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra

rectific 1.01.2013
Buna . Va rog sa imi explicati in detaliu care este procedura in cazul in care doresc sa inmatriculez un autoturism fara plata taxei ... avand in vedere ca aceasta taxa a fost suspendata pana la data de 1.01.2012 .Precizez ca masina este inmatriculata in Bulgaria .Primul demers este la RAR pt certificatul de autenticitate??