avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate Discordless

Activitate Discordless

Am un abonament de telefonie activ pana in octombrie 2012. Nu am beneficiat de reduceri sau alte oferte (nu am luat telefon pe abonament, este un abonament furnizat luna de luna).

Pot rezilia contractul fara a plati in avans lunile ramase pana la expirare? Se aplica aici clauza abuziva din legea nr. 193/2000?
Răspuns la discuția Termen plata daune
Revin cu o noua postare. Cum era de asteptat firma de asigurari nu a platit absolut nimic.

Mi-a fost retinut echipamentul de protectie pentru a fi despagubit. Sunt PIETON din nesimtirea lor.

Nu pot vorbi cu nimeni fizic, mi s-a spus astazi la telefon de cateva ori, ci doar pe email sau pe telefon. La telefon ii cunosc deja pe toti, si ei pe mine, ne uram reciproc si cam asta e. Pe email nu raspunde nimeni.

CSA mi-a spus ca imi vor da un raspuns in termenul legal desi ma indoiesc (avand in vedere ca mai marii CSA sunt mana in mana cu cei de la asigurari, ca asa e in Romania).

Ce sa fac? Sa ii dau in judecata? Sa ma duc sa bat pe cineva? Sa le incendiez cladirea? Sa ma sinucid? Sa ma mut in alta tara?

Eu unul nu mai pot sincer, de nervi, de toate, pentru ca nimanui nu-i pasa de nimic in tara asta.
Răspuns la discuția Termen plata daune
Uite ca s-a facut 21 si dosarul este inca "la un departament" superior. Dar macar am fost "asigurat temeinic" de catre cei de la [editat] ca s-a facut o cerere de urgentare (este a 5-a de pana acum) si ca voi fi contactat in maxim 48 de ore (cam a 4-a oara cand aud asta).

Presupun ca pentru recuperarea penalitatilor va trebui sa ii actionez in justitie nu?


[Interventie moderator / editat numele societatii de asigurare, interza postarea]
Răspuns la discuția Termen plata daune
Am inteles. Voi considera cele 10 zile ca fiind lucratoare, asa ca termenul lor final este 16 februarie. In cazul in care se tin de cuvant si ma contacteaza pe 12-14 le voi reaminti termenul limita.

Va multumesc pentru raspunsul prompt :)
Răspuns la discuția Termen plata daune
Am sunat la centrul lor de informatii, pe daune, si mi s-au comunicat urmatoarele:
- dosarul a fost finalizat pe 7 februarie.
- dosarul se afla la un departament superior pentru cercetari
- daca Astra sunt de acord cu suma dosarul ajunge la dep. plati
- daca Astra nu sunt de acord cu suma ajunge la alt departament superior.
- voi fi contactat luni-marti pentru alte clarificari.

Nu mi s-a comunicat nimic (scris, verbal, etc). Relatia cu Astra a fost una de porc, oamenii sunt foarte neprofesionisti.

Trecand peste faptul ca toata firma este compusa din departamente superioare:
- semnatura mea a fost data pe 2 februarie
- in legislatie scrie 10 zile (care, din moment ce nu este specificat ca fiind lucratoare, inteleg ca sunt calendaristice).

Asadar, termenul legal se incheie pe 12 februarie?

Pe 2 februarie am semnat oferta de despagubire, am predat echipamentul avariat (pentru care s-a facut proces verbal) si nu au mai existat alte cereri (se semnez, sa aduc, sa produc, etc).

Va multumesc pentru raspuns.
Incerc sa tin postul cat mai scurt :)

Am un dosar de dauna in care eu sunt pagubitul, la Astra. Ultima semnatura (pe documentele in care erau trecute sumele cu care voi fi despagubit) a fost data pe 2 februarie.

In ordinul5/2010 CSA, art36 este specificat ca asiguratorul are 10 zile pentru a plati despagubirea.

Aceste 10 zile de cand se calculeaza? Din momentul in care eu am dat ultima semnatura sau din momentul in care ei decid ca dosarul este ok?

Am fost informat ca dosarul, desi semnat pe 2 februarie, s-a mutat la un departament superior pe 7 si ca mai dureaza pana cand se ia o decizie (sa ajunga ori la dep. plati ori la un departament superior).

Dupa cum inteleg eu legea, desi poate o fac gresit, asiguratorul are 10 zile din momentul in care eu dau ultima semnatura (deci, practic, teoretic, legal, dupa mine, 12februarie ar fi ultima zi in care ei pot plati fara penalizari).

Ma puteti lamuri?
Deci aceasta practica poate fi considerata un abuz (avand in vedere ca mi s-a spus expres ca dosarul nu poate fi terminat ba chiar mi s-a luat foaia din fata cand am vrut sa o completez :))?
Din nou, repet, doresc un numar de lege sau ordin, sa vad cu ochii mei :)

Sunt constient ca e o masura macar de bun simt. Mi se pare normal ca asiguratorul sa ceara aceste lucruri tocmai pentru a evita o viitoare despagubire pe acelasi lucru.

LE: Vorbesc de echipamentul de protectie avariat intr-un accident moto, ca sa nu existe dubii despre ce e vorba aici.

Ma puteti indruma spre legea/norme CSA care le da dreptul firmelor de asigurari sa ceara obiectele avariate intr-un accident pentru a incheia un dosar de despagubire?

Am avut un accident anul trecut, eu fiind pagubitul, si mi s-a cerut, pentru incheierea dosarului si plata daunelor, returnarea echipamentului de protectie (care a fost declarat si la politie si in dosarele lor).

Atentie, nu vreau sa pornesc polemici, nu acuz pe nimeni si nimic, sunt curios cum suna legea (iar cum profesionistii de la asigurari nu au dorit sa ma ajute apelez la dumnevoastra).

Multumesc