Aveti dreptate dintr-un punct de vedere. Ideea este ca am facut o intelegere la momentul achizitionarii apartamentului. Termoizolarea putea sa fie gratis dupa cum foarte bine putea sa ma coste peste 1000 de euro, risc pe care mi l-am asumat.
In fine, eu vroiam doar sa stiu daca este legal asa ceva. Si inca nu m-am lamurit pentru ca nu am nici o justificare pe baza unei legi, unei reglementari in care sa scrie exact ce se intampla cu astfel de fonduri. Nu este vorba de suma in sine ci despre un principiu, este corect sau nu...
As fi de acord cu dvs daca nu ar fi existat o intelegere atunci cand s-a preluat apartamentul si s-a negociat pretul de vanzare. Din moment ce s-a stabilit ca aceasta suma ramane in contul nostru (cu alte cuvinte a fost inclusa in pretul dat de mine pe acest apartament) nu vad de ce ar fi legal si mai ales moral sa-si revendice banii acum. Dvs daca vindeti ceva si negociati un pret vi se pare normal ca dupa 3 luni de la efectuarea tranzactiei sa te razgandesti si sa spui ca nu mai este valabil?
De gresit cu siguranta am gresit ca nu am mentionat in contract aceasta intelegere. Insa lucrarea de reabilitare este aproape incheiata, ea a inceput anul trecut in toamna. Suma este intradevar neconsumata, din cauza ca primaria a decis sa faca gratuit reabilitarea.
Am urmatoarea situatie: in luna octombrie 2011 am cumparat un apartament care era in proces de termoizolare. Fostul proprietar achitase suma de 1500 ron la administratia blocului pentru acoperirea unei parti din cheltuielile de termoizolare. La momentul negocierii pretului apartamentului ne-am inteles ca acesta suma sa ramana in contul nostru mai departe ca noi proprietari. Din pacate aceasta intelegere nu a fost mentionata in cadrul actului de vanzare cumparare. Acum, luna ianuarie 2012, fostul proprietar a facut cerere la administratie sa i se restituie banii pt ca i "se cuvin" avand in vedere ca el a platit acea suma la administratie. Este legal sa i se restituie acea suma sau eu, in calitate de proprietar, beneficiez de acea suma? Mentionez ca primaria a hotarat ca termoizolarea blocului sa se efectueze gratuit si de aici s-a ajuns la ideea ca fostul proprietar considera a acei bani i se cuvin.
Multumesc
Am urmatoarea situatie: in luna octombrie 2011 am cumparat un apartament care era in proces de termoizolare. Fostul proprietar achitase suma de 1500 ron la administratia blocului pentru acoperirea unei parti din cheltuielile de termoizolare. La momentul negocierii pretului apartamentului ne-am inteles ca acesta suma sa ramana in contul nostru mai departe ca noi proprietari. Din pacate aceasta intelegere nu a fost mentionata in cadrul actului de vanzare cumparare. Acum, luna ianuarie 2012, fostul proprietar a facut cerere la administratie sa i se restituie banii pt ca i "se cuvin" avand in vedere ca el a platit acea suma la administratie. Este legal sa i se restituie acea suma sau eu, in calitate de proprietar, beneficiez de acea suma? Mentionez ca primaria a hotarat ca termoizolarea blocului sa se efectueze gratuit si de aici s-a ajuns la ideea ca fostul proprietar considera a acei bani i se cuvin.
Multumesc