Am urmatoarea situatie: in luna octombrie 2011 am cumparat un apartament care era in proces de termoizolare. Fostul proprietar achitase suma de 1500 ron la administratia blocului pentru acoperirea unei parti din cheltuielile de termoizolare. La momentul negocierii pretului apartamentului ne-am inteles ca acesta suma sa ramana in contul nostru mai departe ca noi proprietari. Din pacate aceasta intelegere nu a fost mentionata in cadrul actului de vanzare cumparare. Acum, luna ianuarie 2012, fostul proprietar a facut cerere la administratie sa i se restituie banii pt ca i "se cuvin" avand in vedere ca el a platit acea suma la administratie. Este legal sa i se restituie acea suma sau eu, in calitate de proprietar, beneficiez de acea suma? Mentionez ca primaria a hotarat ca termoizolarea blocului sa se efectueze gratuit si de aici s-a ajuns la ideea ca fostul proprietar considera a acei bani i se cuvin.
Multumesc
Conform norme in vigoare fondul de reparatii nu se restituie,urmand sa fie depozitat in contul asociatiei de proprietari ca fond cu durata limitata de folosinta,si numai cu acordul adunarii generale a proprietarilor
In conditiile in care solicitantul nu detine proprietate in imobil si nu detine relatii/raporturi cu asociatia de proprietari,masura de acordare acestuia a sumei predate catre asociatia de proprietari anterior ,cand detinea calitatea de proprietar asupra apartamentului,este abuziva