avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare fond termoizolare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare fond termoizolare

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: in luna octombrie 2011 am cumparat un apartament care era in proces de termoizolare. Fostul proprietar achitase suma de 1500 ron la administratia blocului pentru acoperirea unei parti din cheltuielile de termoizolare. La momentul negocierii pretului apartamentului ne-am inteles ca acesta suma sa ramana in contul nostru mai departe ca noi proprietari. Din pacate aceasta intelegere nu a fost mentionata in cadrul actului de vanzare cumparare. Acum, luna ianuarie 2012, fostul proprietar a facut cerere la administratie sa i se restituie banii pt ca i "se cuvin" avand in vedere ca el a platit acea suma la administratie. Este legal sa i se restituie acea suma sau eu, in calitate de proprietar, beneficiez de acea suma? Mentionez ca primaria a hotarat ca termoizolarea blocului sa se efectueze gratuit si de aici s-a ajuns la ideea ca fostul proprietar considera a acei bani i se cuvin.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:49, 2 Februarie 2012
Conform norme in vigoare fondul de reparatii nu se restituie,urmand sa fie depozitat in contul asociatiei de proprietari ca fond cu durata limitata de folosinta,si numai cu acordul adunarii generale a proprietarilor
In conditiile in care solicitantul nu detine proprietate in imobil si nu detine relatii/raporturi cu asociatia de proprietari,masura de acordare acestuia a sumei predate catre asociatia de proprietari anterior ,cand detinea calitatea de proprietar asupra apartamentului,este abuziva
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare fond special danac77 danac77 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: in luna octombrie 2011 am cumparat un apartament care era in proces de termoizolare. Fostul proprietar achitase suma de ... (vezi toată discuția)
Fond rulment transferat in alt cont tudorflorin tudorflorin Buna ziua ! Va rog frumos sa imi spuneti daca peretii din dreptul apartamentului meu sunt considerati parte comuna si daca este legal ca Asociatia de ... (vezi toată discuția)
Restituire fond de rulment si reparatii la vanzare apartament ADIC1469 ADIC1469 Buna ziua, Dupa vanzarea apartamentului asociatia de proprietari nu este obligata sa-mi restituie fondul de reparatii si fondul de rulment? Administratia ... (vezi toată discuția)