avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restituire fond de rulment si reparatii la vanzare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restituire fond de rulment si reparatii la vanzare apartament

Buna ziua,

Dupa vanzarea apartamentului asociatia de proprietari nu este obligata sa-mi restituie fondul de reparatii si fondul de rulment? Administratia blocului mi-a spus ca nu. Mi se pare aberant, fiindca sunt banii mei. Isi va face un alt fond de la noul proprietar. Nu este asa? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:30, 11 Martie 2014
Buna ziua,

Aveti doua variante. 1. Puteti sa cesionati sumele noului proprietar, in acest caz faceti o adresa catre asociatia de proprietari si mentionatile acest lucru; sau 2
Faceti o adresa catre asociatia de proprietari in care solicitati returnarea sumelor incasate ca find de rulment sau repattii intrucat urmati imobilul detinut de dvoastra a fost vandut.
asociatia de proprietari spune ca-mi poate returna fondul de rulment, dar cel de reparatii nu. Nu este obligata sa-mi returneze ambele? Exista o lege sau o HG pe care sa o pot prezenta?
Doar fondul de rulment trebuie restituit.
HG 1588/2007 Art. 23 (4) Fondul de rulment incasat se poate restitui in situatiiIe de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, daca prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel, precum si in situatiile in care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, Ia cererea proprietarului.
(5) Asociatia de proprietari va constitui un fond pentru repararea partiIor de constructii/instabatii aflate in proprietate comuna, fond cu perioada de folosire limitata, care va fi depus in contul asociatiei de proprietari si nu va putea fi folosit decat cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari, in conformitate cu bugetul de venituni si cheltuieli.
Conform norme in vigoare fondul de rulment poate fi restituit proprietarului in conditiile instrainarii apartamentului sau transmiterea dreptului de proprietate in favoarea unui tert
Totodata restituirea fondului de rulment este conditionata si de achitarea in avans de catre proprietar a c/v cote intretinere aferent perioada diferenta ,cunoscut fiind faptul ca intretinerea se afiseaza pe luna in curs aferent 1-2 luni anterioare
Fondul de reparatii nu se restituie proprietarului,urmand sa ramana la dispozitia asociatiei de proprietari,cu scopul executarii de intretinere/reparatii parti comune de imobil
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
ynocentta, utilizator
Mediere-HTA a scris:

Aveti doua variante. 1. Puteti sa cesionati sumele noului proprietar, in acest caz faceti o adresa catre asociatia de proprietari si mentionatile acest lucru; sau 2
Faceti o adresa catre asociatia de proprietari in care solicitati returnarea sumelor incasate ca find de rulment sau repattii intrucat urmati imobilul detinut de dvoastra a fost vandut.

Gresit!
Fostul proprietar poate recupera de la asociatie doar fondul de rulment dupa ce s-a scazut din acesta cheltuielile repartizate apartamentului respectiv de la data eliberarii adeverintei pana la afisarea listei de plata pentru ultima luna in care "fostul" era proprietar. Aceasta regularizare se poate face de regula la 1-2 luni de la data eliberarii adeverintei.
Fondul de reparatii nu se restituie.

Alte discuții în legătură

Fond de reparatii popliviu popliviu Buna seara, am o nelamurire in legatura cu fondul de reparatii, mi-am cumparat un apartament si administratorul ia dat fondul de reparatii si cel de rulment ... (vezi toată discuția)
Fodul de reparatii se restituie? dragodar dragodar Buna ziua, Vreau sa va intreb daca fondul de reparatii de restituie fostului proprietar la vanzarea apartamentului. De la asociatie i s-a spus ca nu se ... (vezi toată discuția)
Fond rulment si fond reparatii Ana-Maria-27 Ana-Maria-27 Buna ziua, Am devenit proprietarul unui apartament in urma cu cateva saptamani, iar acum cateva zile s-a afisat lista cu plata intretinerii. Fostul ... (vezi toată discuția)