avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate adelkatharos

Activitate adelkatharos

Nu cred ca se poate rezolva asa usor ... stim prea bine cum se desfasoara treburile pe la noi ... as dori sa aprofundam aceasta tema , daca putem lua legatura, va rog!
Lucrez intr-o companie mare ,pe profil logistic, romano-greceasca si in ultima vreme ,, simt,, ca sunt luat peste picior din punct de vedere legal, se fac niste nereguli evidente, functia ocupata de delegat/reprezentant este alta decat cea mentionata in contractul individual de munca, concediul nu se acorda decat cu fortare verbala, mentionez ca in cursul la aproape 3 ani in respectiva firma, nu am beneficiat de CO,fiind singurul care este atribuit pentru aceste delegatii, in plus dupa verificari tarzii mi s-au taiat pentru 5 zile de concediu medical, la schimb ,de concediu de odihna . Consider ca se incalca legislatia in vigoare, abuz de incredere si fals in acte ! Ce pot face in situatia de fata, n-as vrea sa demisionez si sa se ,,ingroape,, aceste aspecte !?
Am si eu nevoie, va rog de un model de contestare a PV, in urma unui abuz al politiei rutiere ca sa ma adresez judecatoriei, multumesc!
Răspuns la discuția Neacordare demisie

Domnule Administrator,

Subsemnatul ___________________ domiciliat in ________________________ ,Str _____________ , Nr. __ , identificat cu C.I. seria __ nr. __________ , eliberat de __________________ la data de __________, cu CNP ________________, avand functia de __________, cu contract individual de munca Nr. ______________ , la SC____________________________ SRL, in temeiul art. 81 alin.8 din Legea nr. 53 / 2003 privind Codul Muncii, va aduc la cunostinta ca doresc incetarea contractului meu de munca incepand cu data de _____________.
Prezenta s-a incheiat intr.un numar de 2 exemplare.

Va multumesc .

Data, Semnatura,

Catre Domnul Administrator al S.C .........................................................................S.R.L.

ESTE OK CEREREA? :((
un model unde as putea gasi? ... si unde sa-l inregistrez?
nu mai exista punct de lucru....nu mi s-au acordat drepturile salariale pe ultima luna, plus concediu neacordat si ore suplimentare nici acordate prin libere, nici platite...deci in acest caz?
Mentionez ca am depus cerere de demisie catre vechiul angajator, nu mi-a aprobat-o....am facut sesizare catre ITM....dar eu inca sunt incadrat in firma respectiva. M.am prezentat la un alt interviu, am obtinut acceptul de a lucra pentru ei, dar nu pot incepe munca si semna contractul din cauza acestei probleme . :( Ce ma sfatuiti sa fac? Timpul se scurge si voi pierde un loc bine platit la o firma mare ....:((
Va multumesc mult ... dar intrebarea mea sau mai bine spus ... cu ce sa platesc un avocat ? Plus ca maine mi s-a cerut sa vin sa semnez Concediul fara plata, la initiativa angajatorului,nu a mea. Cum sa procedez ?
Va scriu cu scopul de a ma anunta / indruma cum trebuie sa procedez in urmatorul caz:
Sunt un tanar angajat al unei firme-asociat care lucreaza sub angrenajul altei firme, de pe data de 01.06.2011 (cu un contract individual de munca - nu stiu cat este de valabil - avand in vedere ca a fost scris de 2 persoane diferite,,angajat'' + ,,angajator'' ) pe perioada nedeterminata. Dupa 8 luni de zile de munca (in care au fost incalcate mai multe reguli de baza,precum opriri salariale pentru anumite amenzi din partea auditului intern (opriri din salariu care n-au fost instiintate prin nici un act,decat verbal),opriri din salariu pentru achitarea unui atestat in domeniu (fiind anuntat ca la plata a jumatate din costul acestuia,respectiv 125 Euro - cealalta jumatate platita de angajator,urmand ca dupa aceasta perioada sa sustinem un examen teoretico-practic,iar mai apoi in decurs de 30 de zile lucratoare sa ni se elibereze respectivul atestat - nici dupa aproape 2 luni nu s-a eliberat!:(),oprire salariala pentru anumite stricaciuni la anumite produse / furturi fara implicarea angajatului (nestipulate in contractul individual),ajuns sa muncesc in conditii improprii (fara energie electrica si caldura,in toiul iernii) mi se comunica telefonic ca trebuie sa vin sa semnez un CONCEDIU FARA PLATA pe o perioada, citez: ..de pe data de 2 februarie - 28 februarie 2012'' + plus ca mai am si o luna restanta de incasat salariul, concediu (nici platit,nici zile libere luate). Neavand alte surse financiar-materiale(parintii nu ma pot ajuta), ajuns in mijlocul iernii, cu o chirie si intretinere lunara de platit, cu facultatea ,,inghetata'' - din lipsa banilor si o rata la banca, o suma minuscula,dar lunara ... sunt in pragul disperarii si va cer ajutorul cum trebuie procedat si cine ma poate ajuta :sorry: