avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un ajutor pentru deschiderea unui proces de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un ajutor pentru deschiderea unui proces de munca?

Lucrez intr-o companie mare ,pe profil logistic, romano-greceasca si in ultima vreme ,, simt,, ca sunt luat peste picior din punct de vedere legal, se fac niste nereguli evidente, functia ocupata de delegat/reprezentant este alta decat cea mentionata in contractul individual de munca, concediul nu se acorda decat cu fortare verbala, mentionez ca in cursul la aproape 3 ani in respectiva firma, nu am beneficiat de CO,fiind singurul care este atribuit pentru aceste delegatii, in plus dupa verificari tarzii mi s-au taiat pentru 5 zile de concediu medical, la schimb ,de concediu de odihna . Consider ca se incalca legislatia in vigoare, abuz de incredere si fals in acte ! Ce pot face in situatia de fata, n-as vrea sa demisionez si sa se ,,ingroape,, aceste aspecte !?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 4 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

2. In cazul sunt savarsite fapte care pot atrage raspunderea penala acelui care le infaptuieste, atunci se poate sesiza Politia/Parchetul.
Nu cred ca se poate rezolva asa usor ... stim prea bine cum se desfasoara treburile pe la noi ... as dori sa aprofundam aceasta tema , daca putem lua legatura, va rog!
Puteti detalia pe Forum , daca doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat in romania dar muncesc in italia catalindan208 catalindan208 Buna seara muncesc in italia cu contract de munca romanesc vreau sa stiu si eu ce drepturi am diurna nu primesc nici salariul in tara si nici bani pe concediu ... (vezi toată discuția)
Utilizare angajat pe alta functie decat cea din c.i.m. catalinmail072007 catalinmail072007 Conform contractului individual de munca al subsemnatului, indeplinesc functia de tehnician. La atributii scrie, printre altele, ca tehnicianul inlocuieste ... (vezi toată discuția)
Plata zile concediu neefectuat Andreea comanescu Andreea comanescu Buna ziua. In cazul in care am demisionat si mai am 83 de zile de concediu neefectuat (23/an) la încetarea preavizului se vor plăti toate sau mai putine? ... (vezi toată discuția)