avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Activitate Tutilescu65

Activitate Tutilescu65

Va prezint urmatorul caz:
Unei societati comerciale i s-a impus de catre o institutie publica, ca sa respecte niste masuri dispuse de respectiva institutie publica. Societatea comerciala in cauza, a cerut suspendarea executarii actului administrativ, pana la pronuntarea instantei de fond, potrivit art. 14 din Legea nr. 554/2004. In prima instanta, tribunalul a respins ca neintemeiata cererea.
In aceste conditii, societatea comerciala este obligata sa execute masurile?Condorm prevederilor art. 14, alin. 4 din Legea nr. 554/2004, recursul nu este suspensiv de executare. Asta inseamna ca si daca societatea comerciala in cauza va formula recurs, ea este obligata practic, ca sa execute masurile?
Daca societatea comerciala nu indeplineste masurile, ea risca o amenda contraventionala. In concluzie, ce se poate face in situatia mentionata mai sus? Pentru a preveni aplicarea unei amenzi contraventionale pentru neindeplinirea masurilor, societatea comerciala este obligata sa le indeplineasca, chiar si daca a formulat recurs impotriva hotararii pronuntate de tribunal (prin care s-a respins cererea de suspendare a executarii masurilor)?
De asemenea, ce se poate face daca de exemplu societatea comerciala indeplineste masurile iar ulterior, instanta de recurs (curtea de apel), considera ca recursul este intemeiat iar executarea masurilor se suspenda pana la pronuntarea instantei de fond? In aceasta situatie, s-ar ajunge practic in cazul in care societatea comerciala a castigat recursul, insa nu-i mai foloseste la nimic, deoarece a indeplinit deja masurile.Va multumesc anticipat!
Ce se poate intampla daca de exemplu o institutie publica raspunde la plangerea prealabila dupa expirarea termenului de 30 de zile prevazut de art. 2, alin. 1, litera h) din Legea nr. 554/2004?Am constatat ca potrivit prevederilor art. 8, alin. 1 din Legea nr. 554/2004, atat persoana nemultumita de raspunsul primit la plangerea prealabila cat si cea careia nu i s-a raspuns in termenul de 30 de zile au practic acelasi drept, respectiv acela de a a se adresa instantei de contencios administrativ. In aceste conditii, exista in practica vreo importanta daca institutia in cauza raspunde la plangerea prealabila in a 32- a zi de exemplu sau in a 25 - zi, atata vreme cat raspunsul este nemultumitor pentru cel care face plangerea prealabila?Va multumesc.
Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 de zile prevazut de art. 2, alin. 1, litera h) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ se calculeaza in conformitate cu prevederile art. 101 din C. Proc. Civ., respectiv pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul. Va multumesc anticipat.
Avand in vedere prevederile art.19 din OUG nr. 34/2006 (privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii), potrivit caruia "Autoritatea contractantă achiziţionează direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei, estimată conform prevederilor secţiunii a 2-a a prezentului capitol, nu depăşeşte echivalentul în lei a 15.000 euro pentru fiecare achiziţie de produse, servicii ori lucrări. Achiziţia se realizează pe bază de document justificativ.", va rog sa-mi spuneti daca o institutie publica poate sa incheie un contract de prestari servicii curatenie, fara licitatie sau cerere de oferte. Va multumesc anticipat.