Ce se poate intampla daca de exemplu o institutie publica raspunde la plangerea prealabila dupa expirarea termenului de 30 de zile prevazut de art. 2, alin. 1, litera h) din Legea nr. 554/2004?Am constatat ca potrivit prevederilor art. 8, alin. 1 din Legea nr. 554/2004, atat persoana nemultumita de raspunsul primit la plangerea prealabila cat si cea careia nu i s-a raspuns in termenul de 30 de zile au practic acelasi drept, respectiv acela de a a se adresa instantei de contencios administrativ. In aceste conditii, exista in practica vreo importanta daca institutia in cauza raspunde la plangerea prealabila in a 32- a zi de exemplu sau in a 25 - zi, atata vreme cat raspunsul este nemultumitor pentru cel care face plangerea prealabila?Va multumesc.
Nu are nicio importanta daca se raspunde la plangerea prealabila in a 32- a zi sau in a 25 - zi. ... de fapt, raspunsul la o petitie se poate formula si in max.45 de zile, potrivit OG nr.27/2002, art. 9. - În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile. ...
Daca raspunsul este nemultumitor , atunci exista posibilitatea actiunii in contencios administrativ
1. Va adresez rugamintea sa continuati discutiile incepute, nu sa deschideti alte discutii pe aceeasi tema. Daca aveti mai multe intrebari legate de aceeasi problema, le postati in acelasi topic. Multumesc!
2. Intrebarea dvs. este din categoria: "ce se intampla daca nu respect prevederile legale?" Din punctul meu de vedere este cel putin inacceptabil sa puneti problema asa.
Termenul de 30 de zile este un termen imperativ, nu un termen de recomandare. Alineatul 4 al art. 7 din Legea nr. 554/2004 este cat se poate de clar: "plangerea prealabila, formulata potrivit prevederilor alin. (1), se solutioneaza in termenul prevazut la art. 2, alin. (1), lit. h)". Atata timp cat aveti obligatia sa raspundeti la plangerea prealabila intr-un anumit termen, preocuparea dvs. ar trebui sa fie sa-l respectati. Intrebati-va juristii ce este acela un termen imperativ, iar daca nu aveti juristi, reveniti si o sa va spun eu.
@freeelis
Nu este vorba despre o petitie, ci despre procedura prealabila reglementata expres prin art. 7 din Legea nr. 554/2004, act normativ cu caracter special si care nu se completeaza cu prevederile OG nr. 27/2002.
Petitie primarie
ndan57
Buna ziua, am depus o petitie la primaria de sector si nu am primit nici un raspuns.
Cum ii pot actiona in judecata, in contencios administrative sau ... (vezi toată discuția)