Va prezint urmatorul caz:
Unei societati comerciale i s-a impus de catre o institutie publica, ca sa respecte niste masuri dispuse de respectiva institutie publica. Societatea comerciala in cauza, a cerut suspendarea executarii actului administrativ, pana la pronuntarea instantei de fond, potrivit art. 14 din Legea nr. 554/2004. In prima instanta, tribunalul a respins ca neintemeiata cererea.
In aceste conditii, societatea comerciala este obligata sa execute masurile?Condorm prevederilor art. 14, alin. 4 din Legea nr. 554/2004, recursul nu este suspensiv de executare. Asta inseamna ca si daca societatea comerciala in cauza va formula recurs, ea este obligata practic, ca sa execute masurile?
Daca societatea comerciala nu indeplineste masurile, ea risca o amenda contraventionala. In concluzie, ce se poate face in situatia mentionata mai sus? Pentru a preveni aplicarea unei amenzi contraventionale pentru neindeplinirea masurilor, societatea comerciala este obligata sa le indeplineasca, chiar si daca a formulat recurs impotriva hotararii pronuntate de tribunal (prin care s-a respins cererea de suspendare a executarii masurilor)?
De asemenea, ce se poate face daca de exemplu societatea comerciala indeplineste masurile iar ulterior, instanta de recurs (curtea de apel), considera ca recursul este intemeiat iar executarea masurilor se suspenda pana la pronuntarea instantei de fond? In aceasta situatie, s-ar ajunge practic in cazul in care societatea comerciala a castigat recursul, insa nu-i mai foloseste la nimic, deoarece a indeplinit deja masurile.Va multumesc anticipat!