avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lege 544 - 1 instanta - hot exec ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lege 544 - 1 instanta - hot exec ?


Avem 1 hot data de 1 instanta in baza legii 544 a informatiilor de interes public.

Judecatorul de serviciu a afirmat ca hotararea 1 instante este executorie, indiferent daca a fost atacata cu recurs.

Daca insa am aplica regulile de la contencios, atunci recursul este suspensiv de executare

Prin urmare ? #-o


Nu-mi amintesc daca am mai pus in discutie acest subiect....

Daca da, atunci imi exprim scuzele de rigoare.
Cel mai recent răspuns: dumitru2000 , utilizator 14:08, 28 Aprilie 2008
Legea 544 din 2 decembrie 2004 este legea contenciosului administrativ
Art. 14. - (1) În cazuri bine justificate şi pentru prevenirea unei pagube iminente, o dată cu sesizarea, în condiţiile art. 7, a autorităţii publice care a emis actul, persoana vătămată poate să ceară instanţei competente să dispună suspendarea executării actului administrativ până la pronunţarea instanţei de fond. (2) Instanţa va rezolva cererea de suspendare, de urgenţă, cu citarea părţilor.
Instanta poate, potrivit, art. 18 litera c) impune uneia dintre părţi îndeplinirea unei anumite obligaţii, respectiv furnizarea de informatii de interes public.
Sa inteleg ca vi s-a admis actiunea? Cine a declarat recurs? Sau credeti ca institutia careia v-ati adresat va declara recurs?

Art. 20. - (1) Hotărârea pronunţată în primă instanţă poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la pronunţare ori de la comunicare. (2) Recursul suspendă executarea şi se judecă de urgenţă.

Hotararea data in prima instanta este susceptibila de executare silita, insa s-a prevazut vreo sanctiune in cazul nerespectarii hotararii? Aveti ce executa silit?
ma refer la leg 544 si nu la leg 554

da partea adversa a facut recurs.
Legea 544/2001 este legea privind liberul acces la informaţiile de interes public.
Hotărârea tribunalului este supusă recursului. Recursul se judeca La Curtea de Apel - Sectia Contencios Administrativ.
Parerea mea este ca la recurs se aplica regulile privind judecarea in contencios administrativ.
Consider ca se pot aplica prevederile legii nr.554/2004 privind contenciosul administrativ, in ceea ce priveste recursul.
Apreciez ca, in acest caz, hotararea definitiva a instantei este executorie, ea putand fi atacata cu recurs in conditiile Legii nr.554/2004, context in care, chiar in lipsa unui text expres in Legea nr.544/2001, caracterul suspensiv al recursului consacrat prin Legea nr.554/2004 devine aplicabil si in cayul acestor categorii de hotarari judecatorsti, in virtutea principiului conform caruia dispozitiile legii speciale se completeaza cu dispozitiile legii generalw, in masura in care dispozitiile legii speciale nu contin astfel de prevederi.

Alte discuții în legătură

Cale de atac in contencios administrativ actoru_vlad actoru_vlad am avut o cerere la Curtea de Apel - sectia contencios. Obiectul era refuz solutionare cerere. (Institutia x a refuzat nejustificat sa imi solutioneze o ... (vezi toată discuția)
Hotarare instanta de fond - curtea de a pel virgild virgild Am contestat in instanta, in baza Legii nr. 554/2004, actul admnistrativ de eliberare din functie in baza oug nr 37/2009. Instanta a respins cererea de ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ: vă rog să mă lămuriți în privința art. 14 alin. (4) maka67 maka67 Buna ziua, As dori sa va intreb daca la art.14 alin.(4) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, mentiunea \" Recursul nu este suspensiv de ... (vezi toată discuția)