Daca se semneaza un contract in care administratorul X, avand calitatea de reprezentant al uneia dintre parti, are conform actului constitutiv puteri de reprezentare si angajare depline si nelimitate in toate raporturile dar in momentul in care a semnat contractul a scris pe contract ca este director general, nu administrator, exista vreun pericol ca, contractul in cauza sa nu produca efecte? Reamintesc ca persoana in cauza are puteri nelimitate de reprezentare a societatii comerciale conform actului constitutiv doar ca atunci cand a semnat contractul a scris ca este director general, nu administrator. Va multumesc.
Suntem o asociatie de proprietari. Am actionat in instanta unul dintre proprietari, deoarece nu si-a platit intretinerea.Am solicitat ca sa fie obligat de instanta la plata intretinerii pentru perioada octombrie 2010-octombrie 2011. Intre timp, ulterior introducerii actiunii in instanta, am aflat ca persoana in cauza a vandut apartamentul in luna august 2011 iar noii proprietari au achitat intretinerea pentru lunile august-octombrie 2011.
In acest caz, va rog sa-mi spuneti, cum sa procedez in instanta, sa fac niste note de sedinta sau o completare la actiune si sa cer reducerea sumei pe care i-o cerem persoanei, avand in vedere ca acum nu mai solicitam decat plata pentru lunile octombrie 2010-iulie 2011 (deoarece, asa cum am spus, pentru lunile august-octombrie 2011, noii proprieteri au platit)?Care este procedura corecta pe care trebuie s-o urmam? Va multumesc anticipat!
Va rog sa-mi spuneti daca o societate comerciala care are ca obiect de activitate executia lucrarilor de curenti slabi si automatizare, poate sa incheie un contract prin care sa obliga sa transporte niste materiale dintr-o localitate in cealalta, pentru o alta firma?Exista vreun text legal care precizeaza ca o societate comerciala care are un anumit obiect de activitate, nu poate incheia contracte decat in domeniul de activitate pe care il are? In practica exista situatii in care o societate comerciala cu un anumit obiect de activitate, in realitate face altceva (De ex.are ca obiect de activitate producerea produselor de panificatie iar in realitate are baruri). Va multumesc!
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul urmator:
Doresc sa inchei un contract de prestari servicii prin care sa angajez o firma care sa imi transporte arhiva dintr-o localitate in cealalta. Vreau ca sa precizez in contractul pe care il voi incheia cu acea societate comerciala, faptul ca data limita pana la care prestatorul are obligatia de a transporta arhiva este 31 martie 2o12. Plata o voi face doar dupa ce prestatorul mi-a transportat arhiva, asa doresc sa inserez în contract.
Ce fel de contract este considerat cel de prestari servicii la care am facut referire anterior, contract sinalagmatic cu executare dintr-o data sau contract sinalagmatic cu executare succesiva? De asemenea, in cazul contractului de prestari servicii mentionat anterior, ce poate interveni, rezoluţiunea sau rezilierea?
Aş putea sa introduc in contract un pact comisoriu expres de gradul III prin care sa precizez ca in situatia in care prestatorul nu executa in intregime obligatia sa pana la 31 martie 2012, contractul este rezolvit de plin drept?Conform noului Cod Civil mai exista pacte comisorii?
Daca prestatorul indeplineste doar o parte din indatorirea sa pana la 31 martie, am dreptul de a invoca pactul comisoriu de gradul III? Va multumesc anticipat!
Va rog sa-mi precizati daca cineva a facut in numele meu o sesizare la o institutie publica (a scris in sesizare ca eu as face sesizarea, folosindu-se de numele meu), am dreptul de a solicita respectivei institutii publice o xerocopie dupa acea sesizare, pentru a vedea in acest fel cine s-a dat drept mine?Va multumesc.
Va rog sa-mi spuneti ce se intelege prin achizitie directa pe care o pot face institutiile publice. Pot sa cumpere bunuri si servicii pana la 15.000 de euro fara licitatie si fara sa ceara mai multe oferte? De exemplu pot incheia un contract de prestari servicii de curatenie, cu o societate comerciala in mod direct, fara a cere mai multe oferte?Va multumesc anticipat.