avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolutiune sau reziliere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolutiune sau reziliere

Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul urmator:
Doresc sa inchei un contract de prestari servicii prin care sa angajez o firma care sa imi transporte arhiva dintr-o localitate in cealalta. Vreau ca sa precizez in contractul pe care il voi incheia cu acea societate comerciala, faptul ca data limita pana la care prestatorul are obligatia de a transporta arhiva este 31 martie 2o12. Plata o voi face doar dupa ce prestatorul mi-a transportat arhiva, asa doresc sa inserez în contract.
Ce fel de contract este considerat cel de prestari servicii la care am facut referire anterior, contract sinalagmatic cu executare dintr-o data sau contract sinalagmatic cu executare succesiva? De asemenea, in cazul contractului de prestari servicii mentionat anterior, ce poate interveni, rezoluţiunea sau rezilierea?
Aş putea sa introduc in contract un pact comisoriu expres de gradul III prin care sa precizez ca in situatia in care prestatorul nu executa in intregime obligatia sa pana la 31 martie 2012, contractul este rezolvit de plin drept?Conform noului Cod Civil mai exista pacte comisorii?
Daca prestatorul indeplineste doar o parte din indatorirea sa pana la 31 martie, am dreptul de a invoca pactul comisoriu de gradul III? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 23:37, 17 Februarie 2012
In noul Cod civil nu mai sunt reglementate pactele comisorii, insa acesta nu interzice ca intr-un contract sa inserati astfel de cauze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre pact comisoriu expres de gradul iv si clauza compromisorie de gradul iv billabong billabong va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca pactul comisoriu expres de gradul IV e aclasi lucru cu clauza compromisorie de gradul IV..daca nu,care-i diferenta ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu michi michi imi poate da cineva o clasificare a pactelor comisorii I< II >II>IV cu explicatii la fiecare?

Mii de multumiri (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)