Sumele au fost indisponibilizate ptr recuperarea prejudiciului, insa statul nu are de recuperat nimic. Finantele Publice pur si simplu au virat aceste sume din conturile unde erau puse de parchet, catre bugetul statului, considerandu-le sume confiscate. Insa repet, fara a avea un temei legal.
Cat despre cererea la care va referiti, o consider inutila din moment ce executorul a facut deja aceasta cerere pe calea executarii silite si raspunsul oficial este ca banii au fost virati la buget cu titlu de confiscare speciala.
Buna ziua,
Am pus in executare o sentinta penala prin care se acorda despagubiri civile, in cauza existand sume de bani ridicate cu titlu de masura asiguratorie de la inculpat si depuse in niste conturi de trezorerie in faza de UP. Cu privire la aceste sume instanta s-a pronuntat in sensul mentinerii masurilor asiguratorii. Surpriza a aparut in momentul in care, urmarind traseul banilor in vederea punerii in executare, executorul a fost instiintat de Finante ca sumele respective au fost intre timp varsate la bugetul de stat cu titlu de confiscari, desi aceasta masura a fost evident abuziva din moment ce abia acum am pus in executare hotararea judecatoreasca definitiva prin care se despagubeste partea civila.
Ma intereseaza sugestii cu privire la cea mai rapida si eficienta cale de a rezolva aceasta problema.
Multumesc
Sunt curios cum ai procedat pana la urma.
Sunt si eu in aceeasi situatie, insa angajatorul ceh mi-a spus ca imi vor fi retinute din salariu impozitul, respectiv contributiile sociale si de sanatate conform legii cehe, desi eu sunt cu rezidenta fiscala in Romania si tot aici imi desfasor activitatea.
Ma gandesc ca pe principiul evitarii dublei impuneri, statul roman ar trebui sa nu imi mai perceapa impozit si contributii pe un venit deja impozitat in Cehia.
Multumesc pentru raspuns.
Eu unul ma gandeam mai degraba la unul de schimb.
Si in situatia contractului de v-c la care v-ati referit, care e pretul? Sau vorbim de contracte separate, avand ca obiect pe de o parte imobilul, iar pe de alta cota din mostenire, in care pretul va fi acelasi?
Buna ziua,
prin ce act juridic se poate realiza pe de o parte cedarea cotei de mostenire catre un alt mostenitor si in schimb acesta sa-i transfere la randul sau cedentului dreptul de proprietate asupra unui imobil ce nu are legatura cu masa succesorala?
Multumesc