avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Inpozit + CAS plãtite de cetãțean roman angajat ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Inpozit + CAS plãtite de cetãțean roman angajat la o companie straina.

Buna ziua,
Daca voi lucra pentru o companie din Cehia cu contract de munca, primesc un venit brut negociat cu ei ( sa zicem 2000 EUR) , din aceasta suma ce trebuie obligatoriu sa platesc statului roman? Am înțeles impozit pe profit dar si restul sunt obligatorii? ( sănătatea , Somaj...) ar fi mai bine sa-mi fac abonament la un spital privat ca oricum la stat tot plătești singur orice ai nevoie...
Firma straina mai trebuie sa plătească si ea ceva statului roman? ( nu este deschisă aici nimic sucursala sau reprezentanta) eu voi fi angajat acolo urmând sa-mi desfășor activitatea in România.
Va mulțumesc
Va rog ajutati-mă ca am primit numai răspunsuri ambigue!!
Cel mai recent răspuns: GeorgeLu , utilizator 08:31, 26 Iulie 2013
Salut,

Sunt curios cum ai procedat pana la urma.
Sunt si eu in aceeasi situatie, insa angajatorul ceh mi-a spus ca imi vor fi retinute din salariu impozitul, respectiv contributiile sociale si de sanatate conform legii cehe, desi eu sunt cu rezidenta fiscala in Romania si tot aici imi desfasor activitatea.
Ma gandesc ca pe principiul evitarii dublei impuneri, statul roman ar trebui sa nu imi mai perceapa impozit si contributii pe un venit deja impozitat in Cehia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare readymade readymade As dori sa stiu daca profitul realizat in romania unei societati straine (sucursala, filiala etc) este impozitat in romania sau in tara unde este inregistrata. ... (vezi toată discuția)
Fisa fiscala - impozite in doua tari 25gaby 25gaby Buna ziua, Am o problema. Am lucrat in Romania cam 5 luni si apoi tot 5 luni in Cehia. Acum fac taxele in Cehia. Cei care se ocupa de taxe imi cer neaparat ... (vezi toată discuția)
Venit dividende din strainatate Username040518 Username040518 Salut! Detin cateva actiuni la o firma din Franta, iar anul acesta am primit si dividende. S-a retinut la sursa impozitul aferent, insa nu stiu daca sunt ... (vezi toată discuția)