avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Fisa fiscala - impozite in doua tari
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Fisa fiscala - impozite in doua tari

Buna ziua,

Am o problema. Am lucrat in Romania cam 5 luni si apoi tot 5 luni in Cehia. Acum fac taxele in Cehia. Cei care se ocupa de taxe imi cer neaparat o hartie care sa arate ce am platit anul trecut, adica ce anume a platit angajatorul pentru mine (job normal, un singur venit din salariu, cu deducere pt IT). Exista un contract intre Ro si Cehia pt dubla taxare, dar ei spun ca am nevoie de ceva care sa arate cat am platiti si ca am platit.Acum cei de la firma din Ro trag de timp si spun ca nu ar avea ce sa mi de a inapoi ca eu am impozitul zero. Eu am insistat sa mi de a fisa fiscala, care ar dovedi ca am platit si cat am platit. Este vorba de anul 2007.
Acum va intreb, sunt cei din Ro (angajatorul) obligati sa mi de a fisa fiscala? Daca da in cat timp si ce lege spune asta?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: 25gaby , utilizator 14:20, 6 Martie 2008
Angajatorul este obligat să păstreze fişele fiscale pe întreaga durată a angajării şi să transmită organului fiscal competent o copie, pentru fiecare an, până în ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul fiscal expirat.
O copie de pe fisa fiscala este data angajatului de catre angajator.
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
elis a scris:

Angajatorul este obligat să păstreze fişele fiscale pe întreaga durată a angajării şi să transmită organului fiscal competent o copie, pentru fiecare an, până în ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul fiscal expirat.
O copie de pe fisa fiscala este data angajatului de catre angajator.Multumesc mult pt raspuns. Deci ei ar trebui sa o aiba, doar ca nu vor sa mi o inmaneze.Exista vreo lege care ii obliga sa mi elibereze vreo copie?
Depuneti o cerere in scris la conducerea societatii. Sunt obligati sa va dea o copie de pe fisa fiscala, in vederea depunerii de catre dvs a declaratiei pe venitul global.
elis a scris:

Depuneti o cerere in scris la conducerea societatii. Sunt obligati sa va dea o copie de pe fisa fiscala, in vederea depunerii de catre dvs a declaratiei pe venitul global.


Multumesc mult pt raspuns!
Se pare ca angajatorul nu are ce fisa fiscala sa mi inmaneze deoarece eu am fost scutita de impozit pe baza legii legate de IT, cei care lucreaza ca programatori , in calculatoare etc.... si nu sunt obligati sa mi elibereze, deoarece nu au ce.
Acum daca depun taxele in Cehia s ar putea sa imi ceara sa platesc impozitul de care am fost scutita in Ro.
Cunoaste cineva daca pot sa depun, sa fac taxele in Romania? Ce se intampla daca depun in Ro si am 5 luni in Ro si 5 luni lucrate in Cehia?
Ce anume ar fi mai avantajos? sa depun pt taxe in Romania sau Cehia pentru aul 2007?
Sau daca ma declar rezidenta de taxe in Ro nu mai trebuie sa depun nimic in Ro?

Va multumesc anticipat!


Conform a ceea ce scrie aici:
[ link extern ]

eu inteleg ca trebuie sa depun declaratie numai daca am venituri diferite de cele acre nu necesita declaratie in Romania. Adica daca primesc salariu in alta tara si nu e obligatorie depunderea de declaratie in Ro daca ai doar venit pe baza de salariu, se considera la fel si pentru un salariu din alata tara. Adica inteleg ca nu ar trebui sa depun nimic in Ro si nici in Cehia?
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2008
25gaby, utilizator

Alte discuții în legătură

Consultanta si emitere factura fifi58 fifi58 Firma din Austria presteaza serv de consultanta si managment in Ro Beneficiar firma platitor de tva inreg in Romania .Consultanta are loc pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)
Certificat rezidenta fiscala crystyna2000 crystyna2000 majoritatea furnizorilor firmei la care lucrez sunt persoane juridice straine, unele activand pe teritoriul Romaniei trebuie sa le cer certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)