avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate Nagy Andreea

Activitate Nagy Andreea

Pentru o firma de selctie si plasare forta de munca in strainatate, daca serviciul isi are efectul in strainatate, pot factura in valuta? Cred ca e similar cazului agentiilor de turism. Conform carui act normativ se poate face asa ceva, si daca e legal sa procedez asa. De asemenea, daca facturez in valuta pot incasa factura in valuta respectiva? Dar in cazul in care factura este in lei, pot s-o incasez in alta valuta? Multumesc tuturor care incearca sa-mi dea un raspuns.
Răspuns la discuția TVA bonuri fiscale
La bonurile fiscale cu valoare pana la 100 RON nu se deduce TVA! Ele sunt exceptie de la faptul ca sunt considerate nu numai documente de plata, ci si de inregistrare a cheltuielii in contabilittae, nimic despre TVA. In conformitate cu prevederile O.M.F.P. nr. 293, publicat in M.O. nr. 194 din 01.03.2006.
Răspuns la discuția Diurna in Romania
Poate cineva sa-mi spuna: in caz ca cineva e in deplasare o perioada mai scurta de 12 ore,e legal sa-i acorzi 50% din diurna si sa ti-o inregistrezi ca si cheltuiala deductibila?
Răspuns la discuția Diurna in Romania
Legat de diurna pe extern, gasesti in HG 518/1995 plafoanele de diurna si cazare. HG 518 are ultima modificare din 2004..., deci sa te asiguri ca ai ultima varianta a diurnelor.
Răspuns la discuția Diurna in Romania
Perfect adevarat, am verificat ultima actualizare la HG. (pt rusalim)
Răspuns la discuția Diurna in Romania
Multumesc mult pt raspunsuri. Am gasit exact ce ma interesa: si anume ca se poate acorda diurna pentru deplasarile de 1 zi daca depasesc 12 ore, la fel si pentru ultima zi dintr-o deplasare de mai multe zile daca e peste 12 ore se acorda diurna integral... o firma de consultanta in contabilitate si audit m-a informat ca in aceste 2 cazuri pot da doar 50% din diurna, dar m-am lamurit acum. :-)
Buna, am nevoie sa-mi deschida si mie cineva creierul pt ca nu gasesc exact unde scrie cum se acorda diurna; adica am o nedumerire: in cazul in care angajatul e in deplasare 12 ore pot sa-i acord integral diurna? am gasit un articol pe Internet in care scria ca daca in prima si in ultima zi de deplasare are 12 ore, beneficiaza de toata diurna. M-ar ajuta mult sa stiu reglementarea unde apare asta.
Am deschis o firma pentru contracte de munca in America, CAEN 7450. Serviciile prestate se adreseaza direct populatiei si au caracter permanent, asa scrie in legea privind casele de marcat fiscale. Stiu ca exista si unele exceptii, dar nu mi se par suficient de clare, de accea va rog daca este cineva care se ocupa de aceasta chestiune sa ma lamureasca: am nevoie sau nu de casa de marcat?