Buna ziua din nou .
Am venit de la politie , din fericire respectivul nu a depus plangere , a facut pur si simplu o sesizare .
Nu i-a interesat ca respectivul era beat , ca a vrut sa atace m-a "silit " sa scriu in declaratie ca nu am fost capabil sa imi tin cainele si acesta l-a atacat pe respectivul fara motiv .
Am primit un avertisment , si amenda de 100 ron + trebuie sa ma duc la asociatie sa examineze cainele si sa primesc o adeverinta daca se incadreaza in legea cainilor de atac sau daca este incadrat in alta parte.
Nu m-a lasat sa-mi spun adevarul , pur si simplu m-a silit sa scriu ce au vrut ei , dar asta este alta poveste.
Mi s-a spus de asemenea ca daca domnul facea plangere , ma alegeam cu dosar penal pentru atac canin ..
Inca o mica intrebare , eu de unde stiu ca domnul a facut doar o sesizare ? Trebuie sa cred pe cuvant organu ? daca a facut plangere penala si eu am recunoscut si ma aleg cu dosar penal ?
Am inteles , multumesc pentru ajutor.
Dar astazi am primit citatia , m-am dus la cabinet mi s-a spus ca nu se poate face pe "loc" , deci de la o zi pe alta nu am putut aduna aceste aprobari + carnetu de sanatate care era mai important , si trebuie afisat maine la politie .
Situatia in sine exceptand anumite lucruri , daca aveam un caine dresat sa mearga la pas fara lesa fara nimic si respectivul ma ataca nu e acelasi lucru ? La urma urmei cainele a actionat instinctiv , sa ma apere .Dar la noi asa este intradevar , punem mana pe piatra si aruncam
Nu m-a chemat cu cainele la sediu , nici macar nu au vrut sa-l vada puteam sa am si un pichinez.
Salut , am si eu o problema.
Acum aproximativ 3 saptamani , am iesit cu cainele afara ( o corcitura de amstaff ) este pui are 6-7 luni .
In zona blocului unde locuiesc , este o parcare unde multi vecini isi scot animalele sa se joace etc .Tin sa precizez ca ceasul era trecut de ora 12 , in timp ce ma jucam cu cainele , a auzit alti caini probabil si a plecat de langa mine la circa 5-10 m pe o alee care da in curtea blocului .In momentul respectiv a intrat un cetatean turmentat pot spune , era sub influenta alcolului , cand am vazut ca se apropie de respectiv m-am dus sa-l iau , pentru ca nu stii ce se poate intampla.
Cainele a fugit , crezand ca ma joc cu el , si s-a indepartat de om , i-am spus ca animalul nu face nimic , e pui cauta sa se joace nu face rau , domnul nu a inteles a inceput sa tipe la mine , i-am explicat frumos ca se poate duce acasa si animalul nu ii va face nimic , a refuzat intre timp cainele s-a apropiat de noi si a continuat sa latre datorita tonului barbatului impunator cainele a inceput sa latre, acesta s-a aplecat sa i-a o piatra de jos si sa o arunce spre mine / spre caine , nu ai de unde sa stii , in momentul acela cainele a sarit pe el , agatandu-l de geaca de spate .
Urmatoarea zi a venit la mine cu niste acte fluturandu-le in mana , ca trebuie sa-i platesc pentru vaccine , daca nu-i arat ca animalul este vaccinat si nu e turbat .I-am dovedit ca am vaccinele la zi, desi nu am un carnet de sanatate la el , m-am gandit fiind corcitura nu necesita ca la un caine de rasa .Iar astazi am primit citatie de la politie , pe motivul ca eu as fi instigat animalul spre placerea mea diabolica sa-l atace pe dansul .
A facut asta desi a spus ca daca dovedesc ca e in regula cu vaccinele , ne "impacam".
Intrebarea mea este urmatoarea, pe ce motiv sa-mi dea amenda? Sau ar putea sa-mi faca si altceva ? Neavand acte la caine , dar am dovezile de vaccinare.