avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate Lorelailalai

Activitate Lorelailalai

Răspuns la discuția desfacerea contractului de munca
Va multumesc!
Răspuns la discuția desfacerea contractului de munca
Si care sunt drepturile sotului meu ca salariat in situatia de fata si ce solutie va da instanta de judecata ?
Va multumesc!
Buna ziua, sotul meu este intr-o situatie delicata, el a fost angajat ca informatician la o societate comerciala care are ca obiect principal de activitate realizarea si comercializarea de programe informatice proprii. La data de 12.12.2011, conducerea societatii a dispus concedierea sa in temeiul art. 61 lit. d) din Codul muncii, pe motiv ca acesta nu are suficiente cunostinte de specialitate care sa-i permita sa dezvolte programe informatice noi. Sotul meu a contestat in instanta decizia de concediere sustinand ca atunci cand a fost angajat nu s-a facut verficarea prealabila a aptitudinilor profesionale si postul pe care il ocupa presupunea o activitate de creatie care nu intotdeauna se finaliza cu realizarea unui produs nou informatic. Care sunt modalitatile de verificare prealabila a aptitudinilor profesionale al persoanei inainte de angajare si ce elemente trebuie sa contina decizia de concediere atunci cand se dispune concedierea in temeiul art 61 lit d din Codul Muncii?
Va multumesc!