Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatorul caz: Doamna X, casatorita cu Domnul X, a achizitionat un apartament (actele de proprietate au fost facute doar pe numele doamnei).
La 3 ani distanta, cei doi au divortat, doamna reluandu-si numele de dinaintea casatoriei.
Din casatoria celor doi a rezultat si un copil.
Dupa divort, doamna a pastrat apartamentul, unde a continuat sa locuiasca impreuna cu copilul.
Dupa 2 ani de la divort, domnul X a decedat. Nu mai exista alti copii, din partea domnului mai exista doar mama acestuia.
Intrebarea mea este: ar trebui ca doamna X sa faca succesiunea sau nu?
Multumesc,
Mihaela
Multumesc mult pentru raspunsuri!
O zi frumoasa tuturor!
Aprobarea dirctorului a fost verbala.
Partea vinovata - biciclistul - a plecat de la locul incidentului. Nu se poate da de el, in niciun fel.
Angajatul, la politie, a dat doar o declaratie in care a spus cum s-au intamplat lucrurile si a solicitat sa i se aprobe repararea avariilor. Nu s-a intocmit niciun Proces verbal de constatare, in timpul cat angajatul a fost la sectia de politie.
Prin urmare, pagubele nu pot fi achitate de partea vinovata.
Buna seara,
In urmatorul caz: un angajat, in timpul programului de lucru, are un accident de masina. Accidentul a implicat si un biciclist, care de fapt a fost responsabil de provocarea acestuia. Biciclistul a refuzat sa mearga la spital sau la politie pentru declaratii. Angajatul a fost la politie unde a dat o declaratie cu privire la cele intamplate.
Angajatul a plecat de la firma catre un client al firmei, cu masina personala, deoarece masinile firmei nu erau disponibile (a avut aprobarea directorului firmei de a folosi masina proprie in drumul catre clientul respectiv).
Masina personala a angajatului a suferit pagube, care probabil se vor ridica la suma aproximativa de 1.000 lei.
Cum poate angajatul sa-si recupereze aceasta paguba de la angajator, avand in vedere ca a folosit masina proprie pentru a deservi firma la care lucreaza?
Va multumesc!
Multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua,
In cazul in care, un angajat al unei societati isi da demisia, insa continua sa lucreze cu fostul angajator pe baza unui contract de colaborare, pe 1-2 proiecte, fostul angajat are voie sa transmita oferta sa de servicii (si-a infiintat o firma cu acelasi profil de activitate ca al fostului angajator) clientilor fostului angajator?
In cazul in care un client/fost client al fostului angajator doreste sa colaboreze cu fostul angajat, se poate? Sau se considera concurenta neloiala?
Multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri.
O zi buna,
Buna ziua,
In cazul in care doua persoane (barbat-femeie) au locuit impreuna aproape 20 de ani, barbatul a murit de curand, ce drepturi are femeia (pensie urmas sau alte beneficii de pe urma barbatului) in cazul in care legatura lor nu a fost legalizata printr-un act?
Este reglementata undeva aceasta situatie? Exista martori, exista o casa construita de barbat pe un teren al femeii.
Va multumesc.