avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Activitate Bonny

Activitate Bonny

Multumesc tare mult pentru raspunsuri, sa va dea Dumnezeu sanatate.
Multumesc, deja a parasit domiciliul parintilor. Insa ei se tem de razbunarea lui, de aia v-am solicitat ajutorul.
Multumesc foarte mult. Cine emite acel ordin de protectie, va rog?
Multumesc mult. Acest ordin cine il emite si ce trebiuie facut sa fie obtinut, daca nu va suparati.
Multumesc mult pentru raspunsul dvs. Apreciez ajutorul. Deja dansii au facut sesizare scrisa la politie, au inregistrare, tot. Acum cauta un avocat, pentru ca vor sa discute despre ce inseamna procesul de dezmostenire.
Buna ziua. Va scriu in numele unei familii pe care o cunosc si care are nevoie de indrumare. Este vorba despre o familie de varstnici, ai carui 2 copii sunt plecati din tara de multi ani. Unul dintre copii le-a tot facut neplaceri de-a lungul vietii, un fel de fiu risipitor egoist si fara suflet, care s-a intors iar in tara, cateva luni a stat in casa parinteasca fara intentie de a-si gasi de munca. A stat si a trait pe spinarea parintilor, care au pensii modeste, sunt bolnavi (domnul este in scaun cu rotile....). Recent acest copil-adult a sarit sa o bata pe mama....si l-a imbrancit pe tatal bolnav, pe motiv ca vrea sa isi stie drepturile in casa parinteasca. Mai pe scurt, intentioneaza de mult sa puna mana pe casa, sa ii arunce in strada pe batrani, pe care ani la randul i-a terorizat prin diverse metode, i-a amenintat, i-a jignit si s-a certat cu ei tot timpul, i-a amenintat ca se sinucide (si chiar a avut cateva intentii, deci eu consider ca nu e in toate facultatile mintale...dar asta nu se poate dovedi)....Iar ei l-au primit intotdeauna acasa cu ...dragoste parinteasca. Ba chiar au facut un credit si l-au ajutat cu bani multi, pe motiv ca a fost bolnav si e pe moarte (minciuni josnie). Insa acum au decis sa spuna stop. Insa le e frica, acel copil e inca in Romania (s-au certat monstruos si i-au spus sa plece din casa lor), are legaturi cu diverse retele ciudate, i-a amenintat. Batranii au depus o plangere la politie, insa politia a spus ca sunt probleme de familie, nu se baga !!!
Intreb pentru siguranta dansilor - ce e de facut? Copilul ala inca are rezidenta in casa parinteasca (e luat in spatiu la batrani, are buletin acolo). Ar putea dansii sa il scoata din spatiu sau e nevoie si de vreo semnatura a lui? Se gandesc la o eventuala dezmostenire, dar nu stiu de unde sa inceapa, sunt speriati si singuri, tristi si neajutorati. Tocmai asta m-a facut sa va scriu, in speranta ca oameni cu suflet si care cunosc legea imi vor raspunde si....putem evita o situatie cu urmari, poate tragice. Cu consideratie - Bonny
Bun-Bun, si daca chiriasul nu isi mai plateste chiria lunara...tu ai cu el contract de comodat GRATUIT..ce faci atunci?
Buna ziua. Noi avem doua case inchiriate in Romania, insa suntem rezidenti si muncim in strainatate. Mai trebuie sa platim si acei 5.5% la sanatate?? Ce acte trebuie sa trimitem (si daca) la Casa de Asigurari de Sanatate??
Buna ziua, cu respect tuturor!
Am si eu o idee-intrebare si nu stiu de unde sa pornesc cautarile: detin in Bucuresti o casa situata pe un teren micut (130m2) si ma bate gandul de ceva vreme sa transform aceasta locatie intr-o pensiune de oras. Nimic iesit din comun sau super-sofisticat, insa as vrea ceva construit cu bun gust, care sa se adreseze, in principal, acelor oameni de afaceri care tranziteaza Bucurestiul sau sunt in oras pentru o scurta perioada de timp (o conferinta, un semniar, etc).
Ma intereseaza daca pentru acest proiect m-as putea califica la vreun program de fonduri nerambursabile, ceva ajutator din partea statului sau fonduri europene, si cum se acceseaza aceste fonduri (conditii, unde si cui sa ma adresez, etc). Mentionez ca am peste 35 ani si detin o societate comerciala birotica).