avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Activitate grigorem

Activitate grigorem

Deci daca bunurile sunt din surse proprii si se poate dovedii asta , adica actuala vaduva nu are chitante si facturi din timpul casatoriei reiese ca, casa era facuta inaintea casatoriei. Si nu are dreptul decat ca i-a fost sotie decat 1/8. D-neata si cu minorul de 4 ani aveti 7/8. eu zic sa iti cauti un avocat bun si sa citesti codul familiei. eu mi-am gasit un avocat foarte bun si ieftin. si m-a ajuta foarte corect si bine.
Răspuns la discuția Mostenitor Minor
Va multumesc mult, dar,
dupa cum spune legea ,,daca sunt mai multi de 1 mostenitor minor, instanta numeste ( bineinteles prin autoritatea tutelara ) cate un tutore de fiecare. MORALA:
1- nu s-au urmarit interesele noastre.
2- banii dupa casa muncita si de mama nostra trebuiau investiti in interesele noastre.( adica vreti sa imi spuneti ca 3/8 dintr-un ap 2 CAM cf1, piata sudului nu insemna nimic?, si ca fiind vorba ca ,,mama mea vitrega avea si ea 6 copii din casatoria anterioara toti erau minori, ea nu avea servici, CE SA INTAMPLAT CU BANII????)
3- statul trebuia ( judecatoria si autoritatea tutelara ) trebuiau informati dupa cum urmeaza:
---- v-om vinde apartamentul mostenitorilor si il v-om lasa pe strada, cu ochii in soare..
,,uitati ceea ce am mai gasit pe internet ,,:
4 - Va multumesc d-na avocat , dar dosarul meu am sa il inaintez mai sus decat tribunalul din romania daca va trebuii. Imi doresc ca statul roman + autoritate tutelara+ curatorul nostru , sa plateasca pentru ceea ce au facut unor copii de 6 si respectiv 7 ani care au ramas orfani si pe strada ( asta s-a intamplat la varstele de 13 respectiv 14 ani)
5- Nu era treaba notarului sa verifice hartia autoritaii tutelare? asta sustineti d-voastra?
pai din moment ce ,,legea,, spune ca trebuie numit cate 1 buc curator pt fiecare mostenitor minor.....atunci ce trebuia sa faca notarul..
6- cum pot eu sa dorm bine noaptea din moment ce ,,entitatile,, de mai sus ne-au curmat viata, ne-au luat drepturile, ne-au mancat ani din viata fara a ne da dreptul sa ne intemeiem familii ( a ramane pe strada si sa stai din ruda in ruda , neavand ce manca, eu nu cred ca iti poti termina nici studiile, nu poti face mai nimic)
7- ma mandresc ca sunt roman, dar trebuie sa privim realitatea.
Va multumesc mult.
Buna ziua,
Am si eu o problema daca ma poate lamuri cineva:
- Eu si eu fratele meu mai mic am mostenit drepturile mamei noastre decedate al unui apartament cu 2 camere, bineinteles si cu tatal nostru ( anul 1986 ). In anul 1991 tatal nostru a vandut apartamentul pe noi reprezentandu-ne un vecin M.
-In contract scrie ca tatal nostru vinde impreuna cu noi mostenitorii ( noi fiind reprezentati de vecinul M.). Cand a avut loc aceasta vanzare tatal nostru era recasatorit si locuiam cu totii intr-un apartament cu 4 camere fii luat in rate de cate tatal meu si actuala mama vitrega ( care la randul ei avea si ea copii din casatoria panterioara) . Cand s-a vandut apartamentul tin minte ca sau pus cate un CEC pe numele meu si al fratelui cu niste sume foarte mici ( care nu am stiut niciodata ce sa intamplat cu banii respectivi). In anul 1998 apartamentul cu 4 camere s-a vandut fiind pe numele tatalui meu si mamei mele vitrege ( in 1998 eu aveam 14 ani si fratele meu 13 ani ). Din acesti bani s-a cumparat un ap cu 3 camere , care dupa 4 luni tatal meu a decedat. Apartamentul cu 3 camere s-a impartit conform legii familiei( adica in anul 2009), adica eu si fratele meu 3/8 si restul mama mea vitrega. Bun intrebare:
- de ce nu am fost reprezentati de catre cineva desemnat de catre instanta?
- il pot trage la raspundere pe vezi doamne ,,reprezentantul,, nostru din acte? intrucat de la varsta de 14 ani ( fiind minori ) nu trebuia sa ni-i se asigure un loc din banii de vanzare.
- de unde stia notarul ca reprezentatul nostru urmarea interesele noastre?
- ,,reprezentantul ,, nostru statea la maicamea vitrega in bloc si prieten de familie.
- pot da statul in judecata pentru neglijenta?
Citez :
,,Despre beneficiul de inventar, despre efectele sale si despre obligatiile eredelui beneficiar

Art. 704
Declaratia unui erede ca ia aceasta calitate sub beneficiu de inventar trebuie sa fie facuta la grefa tribunalului de prima instanta a districtului in care succesiunea este deschisa; ea trebuie sa fie inscrisa pe registrul destinat pentru trecerea actelor de renuntare.

Erede = mostenitor, urmas