Recuperare avans apartament.
Buna ziua.In anul 2o12 am platit o suma de bani reprezentand avansul pentru achizitionarea unui apartament pentru fiica mea si sotul sau.Plata am facut-o prin transfer bancar din contul meu CEC in contul BCR al proprietarului.Tot atunci am facut la notar un precontract de vanzare-cumparare in numele meu,tinerii nefiind in tara.Dupa doua luni ei au pus restul banilor necesari si s-a intocmit actul de vanzare cumparare in numele lor.Apartamentul l-au vandut in 2019,in 2020 au divortat,iar fiica mea i-a dat fostului sot jumatate din valoarea apartamentului vandut.Eu am vreo sansa sa-mi primesc avansul platit?
Multumesc frumos pentru raspuns,domnule avocat.
Ati intuit bine si m-ati luminat cat de cat.Va multumesc frumos pentru timpul acordat.
Asa este,aveti mare dreptate,dar cand divortul e tocmai din motive de dezinteres fata de copil,teoria nu mai corespunde cu practica.Va multumesc.
Daca ar fi dupa vrute,doamna draga,as vrea si eu sa-mi iau bunica la brat si sa ma plimb,nu sa stau la online-uri,dar nu am de ales.Dupa 30 de ani de servici,nu e usor sa ai program de luni pana vineri de la 7 la 17...O bona nu isi permite fata,la 700 cat primeste copilul pensia alimentara.
Nu se pune problema de a fi luat in cursul saptamanii,tatal are alte prioritati in intervalul respectiv.
Multumesc pentru stradania de a-mi raspunde.O zi frumoasa va doresc!
Buna seara.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce presupune CUSTODIA COMUNA.Am citit ,dar nu am inteles.Si va prezint pe scurt nelamurirea.Fiica noastra a divortat la notar,nepotul de 7 ani ramanand cu ea.Noi ne ocupam de copil de la 7 pana la 17,zilnic,mai putin in week end.Asta presupune lectii online de la 8 sau 9 pana la 12,deconectari,iesiri din platforma,conectari din nou,scrie R mare de mana,calculeaza adunari cu zeci si unitati,teme,dictari,stres de neimaginat pt toata lumea.Apoi pauza de masa,iesiri la recreere,plimbare,joc,un sport si ce se mai poate pana vine mama.Mama vine obosita,mai o mancarica,o tura de haine la spalat,o baita,o poveste citita,o limba straina si se face noapte.Sambata sau duminica hop si tatal cu telefonul vreau sa mi vad copilul.Corect.Il vede 2 ore sau cat vor ei doi si o luam lunea de la capat.Asadar in acea intelegere de custodie comuna,tatal nu are nici o indatorire inafara pensiei alimentare?Are doar drepturi?
Va ros sa-mi spuneti cum este mai bine(mai avantajos)pentru vanzator sa primeasca banii in urma vanzarii unui apartament.In numerar sau prin cont bancar?
Art. 24 HG 64/2011
CAPITOLUL II
Inregistrarea actelor de stare civila
SECTIUNEA a 2-a
Inregistrarea actelor de stare civila
Art. 24
Intocmirea actelor de stare civila si inscrierea mentiunilor se fac in limba romana, folosindu-se alfabetul latin, cu respectarea urmatoarelor reguli:
a) rubricile privind numele de familie, prenumele, denumirea localitatii, judetul sau tara si cauza decesului se completeaza cu majuscule, de tipar; daca numele de familie ori prenumele este compus din doua sau mai multe cuvinte, acestea se scriu fara a se desparti prin cratima;
nu,nu mai inteleg nimic...
Certificatul de nastere este cu cratima,dar cand s-a facut pasaportul cratima nu a mai fost pusa.Ea legitimandu-se acolo doar cu pasaportul peste tot in acesti 8 ani,nu apare in nici un act cu cratima.(Contract de munca,contract pe locuinta,asigurari medicale,etc)
Acum are probleme la depunerea actelor pt cetatenia germana.Deci i-ar trebui un nou certificat de nastere fara cratima.
Nu stiu daca exista intradevar vreo lege care sa oblige cratima intre doua prenume(poate acu mai recent)sau mi s-a spus asa ca sa se scape de mine.