avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Activitate iondragomir

Activitate iondragomir

Recuperare avans apartament.
Buna ziua.In anul 2o12 am platit o suma de bani reprezentand avansul pentru achizitionarea unui apartament pentru fiica mea si sotul sau.Plata am facut-o prin transfer bancar din contul meu CEC in contul BCR al proprietarului.Tot atunci am facut la notar un precontract de vanzare-cumparare in numele meu,tinerii nefiind in tara.Dupa doua luni ei au pus restul banilor necesari si s-a intocmit actul de vanzare cumparare in numele lor.Apartamentul l-au vandut in 2019,in 2020 au divortat,iar fiica mea i-a dat fostului sot jumatate din valoarea apartamentului vandut.Eu am vreo sansa sa-mi primesc avansul platit?
Răspuns la discuția Custodia comuna
Multumesc frumos pentru raspuns,domnule avocat.
Ati intuit bine si m-ati luminat cat de cat.Va multumesc frumos pentru timpul acordat.
Asa este,aveti mare dreptate,dar cand divortul e tocmai din motive de dezinteres fata de copil,teoria nu mai corespunde cu practica.Va multumesc.
Daca ar fi dupa vrute,doamna draga,as vrea si eu sa-mi iau bunica la brat si sa ma plimb,nu sa stau la online-uri,dar nu am de ales.Dupa 30 de ani de servici,nu e usor sa ai program de luni pana vineri de la 7 la 17...O bona nu isi permite fata,la 700 cat primeste copilul pensia alimentara.
Nu se pune problema de a fi luat in cursul saptamanii,tatal are alte prioritati in intervalul respectiv.
Multumesc pentru stradania de a-mi raspunde.O zi frumoasa va doresc!
Discuție Custodia comuna
Buna seara.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce presupune CUSTODIA COMUNA.Am citit ,dar nu am inteles.Si va prezint pe scurt nelamurirea.Fiica noastra a divortat la notar,nepotul de 7 ani ramanand cu ea.Noi ne ocupam de copil de la 7 pana la 17,zilnic,mai putin in week end.Asta presupune lectii online de la 8 sau 9 pana la 12,deconectari,iesiri din platforma,conectari din nou,scrie R mare de mana,calculeaza adunari cu zeci si unitati,teme,dictari,stres de neimaginat pt toata lumea.Apoi pauza de masa,iesiri la recreere,plimbare,joc,un sport si ce se mai poate pana vine mama.Mama vine obosita,mai o mancarica,o tura de haine la spalat,o baita,o poveste citita,o limba straina si se face noapte.Sambata sau duminica hop si tatal cu telefonul vreau sa mi vad copilul.Corect.Il vede 2 ore sau cat vor ei doi si o luam lunea de la capat.Asadar in acea intelegere de custodie comuna,tatal nu are nici o indatorire inafara pensiei alimentare?Are doar drepturi?
Va ros sa-mi spuneti cum este mai bine(mai avantajos)pentru vanzator sa primeasca banii in urma vanzarii unui apartament.In numerar sau prin cont bancar?
Art. 24 HG 64/2011
CAPITOLUL II
Inregistrarea actelor de stare civila

SECTIUNEA a 2-a
Inregistrarea actelor de stare civila

Art. 24

Intocmirea actelor de stare civila si inscrierea mentiunilor se fac in limba romana, folosindu-se alfabetul latin, cu respectarea urmatoarelor reguli:

a) rubricile privind numele de familie, prenumele, denumirea localitatii, judetul sau tara si cauza decesului se completeaza cu majuscule, de tipar; daca numele de familie ori prenumele este compus din doua sau mai multe cuvinte, acestea se scriu fara a se desparti prin cratima;

nu,nu mai inteleg nimic...
Am inteles.Multumesc.
Certificatul de nastere este cu cratima,dar cand s-a facut pasaportul cratima nu a mai fost pusa.Ea legitimandu-se acolo doar cu pasaportul peste tot in acesti 8 ani,nu apare in nici un act cu cratima.(Contract de munca,contract pe locuinta,asigurari medicale,etc)
Acum are probleme la depunerea actelor pt cetatenia germana.Deci i-ar trebui un nou certificat de nastere fara cratima.
Nu stiu daca exista intradevar vreo lege care sa oblige cratima intre doua prenume(poate acu mai recent)sau mi s-a spus asa ca sa se scape de mine.