avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Activitate Mihail-Sanda

Activitate Mihail-Sanda

Vecinul meu are o casa construita pe limita de proprietate. Din cauza prafului de pe strada neasfaltata si a astmului bronsic pe care il am doresc sa construiesc o poarta de 3m inaltime si o pergola acoperita ca sa ma izolez de praf. Pergola va fi acoperita cu policarbonat, la capat jgheab de colectare a apei si cu un paravan din lemn si policarbonat inalt de 50 cm pentru ca stropii de apa de la ploaie sa nu ude casa vecinului . Spatiul dintre casa mea si casa lui este mic ca sa pot face aceasta pergola cu tot cu paravan la 60 cm de casa lui. Intre casa lui si capatul capriorilor pergolei sunt 42 cm, cu jgheab raman 32 cm, cu paravan 25 cm. Vecinul vrea sa ma retrag cu paravanul la 60 cm. Consider ca orice lege trebuie sa dea drepturi in egala masura vecinilor. Nu ar fi echitabil ca drepturile vecinilor sa fie in oglinda? Adica fiecare sa avem aceleasi drepturi? Ce ma sfatuiti sa fac?
In baza certificatului de handicap in grad accentuat am solicitat primariei scutirea de la plata impozitului pe casa, teren aferen si auto. Ca raspuns imi solicita copie dupa buletin de identitate, dupa extras de carte funciara actualizat si dupa cartea masinii. Toate aceste acte le au deoarece fara ele nu imi pot stabili suma impozitelor. Puteti sa imi spuneti legea care interzice institutiilor publice sa ceara acte doveditoare care au mai fost cerute?
Doresc sa stiu daca exista deosebire intre orele suplimentare lucrate intr-o zi si orele lucrate intr-o luna. Cum se platesc si care este termenul limita pana la care se platesc? Concret programul meu de lucru este de 12 ore / zi, am lucrat 18 ore / zi timp de patru zile restul de 11 zile cate 12 ore/zi. Total ore lucrate 204 din care 24 ore suplimentare in cursul zilei si 20 ore suplimentare din luna ( regim luna 160 ore, lucrate 180 => 20 ore suplimentare din luna ).
Un coleg a lucrat 10 zile din care 4 zile cate 18 ore. Total 144 ore. El nu isi realizeaza regimul lunii. Cum se platesc orele suplimentare zilnice? Care este legea care reglementeaza plata orelor suplimentare? Va multumesc