avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Activitate AdinaMC

Activitate AdinaMC

Buna ziua! Cladirile construite cu fonduri europene sunt supuse impozitarii? Am: hala pentru bovine, put forat, bazin ape menajere, bazin purin, platforma dejectie, retele electrice, retele canalizare. Sunt scutitte, fiind facute cu fonduri sau sunt cladiri speciale? Ma puteti ajuta? Va multumesc si va urez o zi frumoasa!!!
Buna! Lucrez la o primarie(impozite si taxe), nu sunt de mult angajata si se pare ca trebuie sa fac si executare silita. Colegele mele cu vechime nu prea au facut asta pana acum si nu stiu f bine cum sa procedeze. Va adresez cateva intrebari, poate ma puteti ajuta:
1. un contribuabil-pf- are amenzi multe, unele cu termenul de prescriptie depasit, altele chiar proaspete 2013,2014,2015. Vrem sa incepem un dosar de insolvabilitate( deoarece nu are bunuri, venituri...nimic)....care amenzi intra in dosar? cele prescrise, cele care se prescriu anul acesta sau toate?
2. pentru un contribuabil -pj- caruia i s-au trimis : instiintare de plata, somatie, titlu executoriu si nu da semne de viata, ce urmeaza? adresa la FISC, poprirea de conturi, daca nu are conturi ce mai fac? ma indrept catre bunuri? stiu unul care a vandut tot, nu stiu cum? imi zice ca de la el nu vad nici un ban, ca nu am ce-i face....are datorie de vreo 35.000 lei, ce ma fac?
Curtea de conturi stie sa impute si atat. Stiu ca mortul se acopera cu pamant, iar datornicul cu hartii, asa ca va rog sa ma ajutati sa nu ajung sa platesc eu amenzile altora din cei 855 lei amarati ai mei!!!
Deocamdata atat, cand mai intampin greutati va mai deranjez!
Va multumesc mult si va urez toate cele bune inn asteptarea raspunsului!
Instiintarea a fost facuta telefonic! Acte la dansii , sunt doar cele pentru inscrierea la concurs(CV, copie CI, copie diploma licenta). Casa este a sotului, este mostenire si nu are cartea funciara facuta.
Mi s-a spus, da! Verbal! Contractul se va semna in momentul in care am casa pregatita pentru ipoteca. Asta implica , carte funciara si alte acte, am o lista . Oricum cu un calcul sumar am ajuns la suma de 3.000 ron. De unde atatia bani? Oricum intrebarea mea era: este normala aceasta practica in serviciul bancar? Sau fiecare banca isi face cu legea?
Buna, am sustinut un examen la o banca, pe care.... l-am luat!!! Functia este de operator ghiseu, adica casier. Mi s-a spus ca trebuie sa depun 50.000 ron intr-un cont sau sa fac ipoteca pe casa , drept garantie + 10% din salariu pana se fac trei salarii. Chestia cu 10% din salariu e ok, asa este legea, dar nu stiu nimic despre chestia cu ipoteca....este normal? Este mai nou? Sau este un abuz? Sincer, mie mi se pare aberant!!! Cum sa-mi dau casa? Nu iau credit, doar ma angajez!!! Ajutati-ma si luminati-ma! Va multumesc si va urez o super zi!!!
Buna, am inchis PFA-ul de anul trecut fara sa platesc nimic! Mi se mai poate intampla ceva? Efectiv am ridicat a trei-a transa de bani(al trei-lea an) si am inchis contul, apoi Pfa-ul la Camera de comert! Sanatate tuturor!!!
Buna, am un PFA infiintat pentru masura 141 pentru fonduri europene in agricultura. Anul trecut(2011) in februarie a intrat prima transa de bani (6000 ron) eu fiind in somaj din 2010 noiembrie. As avea doua neclaritati la care am nevoie de ajutor:
1. va trebui sa restitui somajul aferent lunilor februarie2011-noiembrie 2011?
2. se plateste sanatate si impozit pentru acesti bani luati ca subventie de la Uniunea Europeana?
Vreau sa spun ca am facturi pentru suma respectiva, adica justificare la cheltuirea banilor. Sper ca m-am facut inteleasa si astept raspuns. Va multumesc mult!!!