avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pentru fonduri europene in agricultura?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pentru fonduri europene in agricultura?

Buna, am un PFA infiintat pentru masura 141 pentru fonduri europene in agricultura. Anul trecut(2011) in februarie a intrat prima transa de bani (6000 ron) eu fiind in somaj din 2010 noiembrie. As avea doua neclaritati la care am nevoie de ajutor:
1. va trebui sa restitui somajul aferent lunilor februarie2011-noiembrie 2011?
2. se plateste sanatate si impozit pentru acesti bani luati ca subventie de la Uniunea Europeana?
Vreau sa spun ca am facturi pentru suma respectiva, adica justificare la cheltuirea banilor. Sper ca m-am facut inteleasa si astept raspuns. Va multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: AdinaMC , utilizator 14:37, 29 Mai 2014
daca pentru a acesa masura 141 a trebuit sa infiintati un PFA, va trebuie sa platiti impozite peste tot:
-avand PFA veti plati contributia de 5,5% la sanatate ( din venitul net declarat in decl. 200, dar minim 5,5% salariu minim X12 luni)
-16 % din venitul vet declarat in 200. Daca cei 6.000 lei primiti i-ati folosit de ex. pt a achizitiona un mijloc fix(utilaj) veti da pe venituri proportional cu calculul amortizarii o cota parte
Probabil ca ati avut grija sa adunati documentele fiscale pt. cheltuielile facute si atunci din venitul brut obtinut desigur veti scadea chelt. facute.
- 234 lei lunar la casa de pensii obligatoriu( aici nu stiu exact cat e suma, dar cam pe aici)

Nu e chiar simplu, cei mai multi spun ca mai bine se lasau pagubasi de acesti bani, cate putin ii returnezi pe toti inapoi ca impozite.Si daca tre sa mai platiti si un contabil....

daca mai aveti neclaritati reveniti , va pot ajuta.
Buna, am inchis PFA-ul de anul trecut fara sa platesc nimic! Mi se mai poate intampla ceva? Efectiv am ridicat a trei-a transa de bani(al trei-lea an) si am inchis contul, apoi Pfa-ul la Camera de comert! Sanatate tuturor!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - asigurari de sanatate omideo20 omideo20 buna ziua! mama a avut un pfa infiintat in 2007 care a functionat pana in 2009. din motive de sanatate nu l-a inchis pana in 2011 cand a depus declaratii ... (vezi toată discuția)
Plata contributie pensii pfa geanina100 geanina100 Buna ziua, Am un PFA din mai 2013, pe care am venituri 0. Am primit o somatie de plata cu o suma consistenta din care cea mai mare parte reprezinta ... (vezi toată discuția)
Model de impozitare pfa in sistem real? cum se calculeaza?? Mihai223 Mihai223 PFA in sistem real are obligatia de plata la pensi 31,5% din VENITUL DECLARAT (adica venitul pentru care doresc sa se asigure) + sanatate 5,5% (din VENITUL NET ... (vezi toată discuția)