Buna! Lucrez la o primarie(impozite si taxe), nu sunt de mult angajata si se pare ca trebuie sa fac si executare silita. Colegele mele cu vechime nu prea au facut asta pana acum si nu stiu f bine cum sa procedeze. Va adresez cateva intrebari, poate ma puteti ajuta:
1. un contribuabil-pf- are amenzi multe, unele cu termenul de prescriptie depasit, altele chiar proaspete 2013,2014,2015. Vrem sa incepem un dosar de insolvabilitate( deoarece nu are bunuri, venituri...nimic)....care amenzi intra in dosar? cele prescrise, cele care se prescriu anul acesta sau toate?
2. pentru un contribuabil -pj- caruia i s-au trimis : instiintare de plata, somatie, titlu executoriu si nu da semne de viata, ce urmeaza? adresa la FISC, poprirea de conturi, daca nu are conturi ce mai fac? ma indrept catre bunuri? stiu unul care a vandut tot, nu stiu cum? imi zice ca de la el nu vad nici un ban, ca nu am ce-i face....are datorie de vreo 35.000 lei, ce ma fac?
Curtea de conturi stie sa impute si atat. Stiu ca mortul se acopera cu pamant, iar datornicul cu hartii, asa ca va rog sa ma ajutati sa nu ajung sa platesc eu amenzile altora din cei 855 lei amarati ai mei!!!
Deocamdata atat, cand mai intampin greutati va mai deranjez!
Va multumesc mult si va urez toate cele bune inn asteptarea raspunsului!
Recuperari amenzi
MihaDrag
As dori sa stiu cum se procedeaza intr-o primarie la amenzi atunci cand acestea nu sunt lucrate intr-un program ci de mana totul se scrie de mana pe formulare ... (vezi toată discuția)