In caz de este neclar ceva, reveniti cu intrebari.
Procedura de lucru dupa emiterea somatiei: Toate aceste adrese se trimit in baza art.61, din O.G. 92/2003. Stiu ca exista proceduri de lucru intre primarii si institutii, dupa caz.
1. Intocmirea unui tabel cu contribuabilii somati, catre serviciul Evidenta Populatiei. Cei care figureaza cu alte domicilii, in alte localitati, urmand a fi transferate somatiile privind amenziile si impozitele auto(impreuna cu dosarele fiscale).
2. Pentru contribuabilii care figureaza in continuare la primaria dvs, veti intocmii tabele catre Casa de pensii, Administratia Financiara si ITM.
3. In cazul contribuabiliilor decedati, veti intocmi tabele catre Notariatul de stat, in vederea dezabaterii succesiuni si aflarea eventualilor mostenitorii. Urmand instiintarea mostenitorilor si preluarea debitelor(au existat cazuri in care si cel decedat si mostenitorul figura cu acelasi bun fiscal, aici puteti scadea debitele decedatului fiind dubla impunere).
4. Ca urmare a raspunsului de la Casa de pensii, toti cei care figureaza cu pensii, faceti adresele de poprire(instiintare contribuabil plus institutie).
5. Ca urmare a raspunsului de la Administratia financiara, veti afla unde au conturile deschise contribuabilii somati, urmand sa faceti adresele de poprire(instiintare contribuabil plus banca).
6. Ca urmare a raspunsului de la ITM, veti afla unde isi au locul de munca, urmand sa faceti adresele de poprire(instiintare contribuabil si societate).
7. In cazul contribuabililor somati si fara bunuri sau venituri, trebuie sa ii declarati insolvabili, avand un termen de 5 anii in care sa ii urmariti.
Toate procedurile de lucru privind poprirea si insolvabilitatea le gasiti in O.G. 92/2003.
Spor la munca! :)
www.avocatnet.ro/content/for...