avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale amenzi circulatie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

amenzi circulatie

as dori sa ma informati si pe mine in legatura cu niste amenzi de circulatie.mentionez ca deja sunt intrate in prescriptie ,iar mai nou de 2 ani imi apar pe fisa de impozit anual desi eu am doar domiciliul acolo iar casa si pamantul aferent este al mamei mele. consider ca nu este normal deoarece nu este proprietatea mea iar faptul ca au fost trecute in fisa de impozit nu reprezinta o dovada ca eu am luat a cunostinta si nu poate fi executat silit.De asemenea mentionez ca nu am fost instiintat cum sustin cei de la primarie deoarece ei nu imi pot face dovada ca exista o confirmare de primire cu semnatura mea. Daca amenda este prescrisa conform legii ce demersuri trebuie sa fac si cui sa ma adresez . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:30, 9 Noiembrie 2012
facet o cerere scrisa la primarie sa le scoata de la impozit. daca nu primiti raspuns favorabil, faceti actiune in contencios administrativ la tribunal
în scris cu o Notificare respectivei primării, solicitând ștergerea lor pe motiv de ”perimare” cum susțineți dvs. că s-au perimat.În opinia mea, NU cred că acea primărie a avut vreun funcționar așa de . . . încât să nu fi făcut anual ceva, doar dacă au considerat ei altfel problema și nu au depus diligențe de a fi activă situația fiscală incluzând acele amenzi.Dar e posibil să aveți noroc.Dacă primăria susține ceva verbal, e obligată să vă demonstreze și cu documente, ori, potrivit afirmației dvs. nu ar avea.
Depinde ce intelegeti dvs prin prescriptie, daca acele amenzi inca exista la rol, inseamna ca au fost somate, asta inseamna ca mai adunati inca 5ani, din ce an sunt amenzile? Este o intreaga procedura cu debitele pe care contribuabilul le considera prescrise, dar de fapt primaria conform procedurilor poate recupera banii in 15 ani, prin somare la termenul de prescriere(deja sunt 10 ani), prin declarat insolvabil la termenul de prescriere al somatie(15 ani).

Daca nu au fost achitate niciodata si stiti acest lucru este bine sa le achitati, daca le-ati achitat candva reveniti cu informatii sa va spunem unde sa solicitati copii dupa chitanta.

Amenzile dvs se inregistreaza la adresa de domiciliul, faptul ca va notifica la casa mamei dvs, este pt ca acolo aveti domiciliul, pana veti achita acolo vor merge toate adresele catre dvs, este normal acest lucru.

Nu ati fost instiintat? Anual in toata tara pleaca la inceput de an notificari cu impozitul de plata. Interesati-va daca sunteti somat pt acele amenzi care dvs le considerati prescrise, cereti copie dupa somatie si totodata cereti sa va faca dovada confirmarii prin posta sau pe site-ul primariei, in ultimii ani asa se confirma somatia pe net(desi se cunoaste ca nu tot romanul are acces la net).

Din ce inteleg ati mers pe ideea ca se prescriu candva, norocul dvs ca aceste amenzi nu sunt purtatoare de dobanzi #-o.
In situatia in care in anul urmator aplicarii amenzilor ati fost oficial informat de catre autoritatea fiscala prin impunerea anuala,la domiciliul in evidenta ,nu puteti invoca ca nu ati fost instiintat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite locale- termen de prescriptie ammazon ammazon Buna ziua. As vrea sa stiu si eu daca impozitele pe cladiri si terenuri, mai vechi de 5 ani, se prescriu. Multumesc. (vezi toată discuția)
Prescriere amenda circulatie eugenia36 eugenia36 Sotul meu a avut o masina pina in 2008 pe care a vandut-o fara sa isi faca radierea de pe numele lui.In perioada 2004-2008 a primit amenzi de circulatie pe ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu ridic o recomandata? Ionut_Adrian Ionut_Adrian Am primit astazi in cutia postala o instiintare ca am de ridicat o recomandata. Nu cred ca este o amenda noua, pentru ca nu am avut de aface cu politia in ... (vezi toată discuția)