As avea nevoie de referinta la articolele specifice din Codul Fiscal in vigoare pe baza carora tichetele de masa nu sunt incluse in baza de calcul a contributiilor sociale... Multumesc!
Multumesc!
Treaba e mai putreda: expertul contabil era cel mai bun prieten al patronului-administrator, si l-a dus cu vorba 4 ani. Administratorul - neavand cunostinte din domeniul contabil - l-a crezut pe cuvant.
Multumesc pentru raspunsuri, pentru timpul Dvs.!
Insist, va rog, care sunt sfaturile unui avocat? Desigur, o sa angajam un avocet, dar pana atunci, ar fi bine sa stim, la ce sa ne asteptam... la ce sa ne pregatim... Multumesc.
Contractul a fost reziliat, prin notificarea partii ca nu si-a executat obligatiile contractuale. Problema este ca dl. contabil expert e foarte amabil si collaborator la discutii, promite tot, insa nu urmeaza fapte. Am solicitat baza de date contabila pe anii 2008-2012, insa refuza sa ne-o furnizeze, ne este dator cu acte contabile, si doar promite, zi dupa zi. Am inteles ca nu este constient de gravitatea situatiei. Trebuie sa trecem la etapa urmatoare.
Multumesc de raspuns.
Buna ziua!
As dori sa stiu pasii pentru a recupera prejudiciile cauzate de neexecutarea contractului de catre un expert contabil. Societatea a avut contract pentru contabilitatea firmei cu un expert contabil, din a carui neglijenta si nepasare, nedepunerea declaratiilor, s-a ajuns chiar la anularea codului de inregistrare in scopuri de TVA. Cum administratorul nu a stiut ce inseamna acest lucru, nefiind indrumat sa schimbe modul de facturare si emitere a bonurilor, s-a ajuns la o datorie catre stat de 14000 lei, platibil, si alte prejudicii exprimate in bani.
Se doreste recuperarea pe cale legala a acestor sume de la societatea de contabilitate-expert contabil.
Care sunt pasii de urmat?
Multumesc!
Pentru o masina, primita prin mostenire, fara plata taxei de timbru la acea vreme(scutit), la vanzarea ei la ora actuala se plateste timbrul de mediu de catre cumparator?
Buna ziua! Am lucrat cu A.I., neplatind asigurarea pentru somaj. Dupa nasterea primului copil, am inchis A.I., si imediat am si ramas insarcinata cu al doilea copil. Pe un sait am citit ca perioada in care primesc indemnizatia de crestere copil este stagiu de cotizare. In consecinta, pot beneficia de indemnizatie de somaj, din moment ce as dori sa revin pe piata muncii insa nu gasesc un loc de munca? Va rog, sa argumentati cu texte de lege sau referiri, ca sa-mi pot construi cererea. Daca am inteles gresit, va rog mult, sa ma luminati. Multumesc.
Multumesc pentru raspunsuri. Eram convinsa ca din mostenirea sotului sotia supravietuitoare nu are drept la nimic, decat din bunurile realizate impreuna in timpul casatoriei. M-am inselat?
@eu-ro-lex: au apelat la avocat, care in Intampinare pe langa faptul cerut de catre ei(stabilirea cotelor parti si dispunerea iesirii din indiviziune prin partajare in natura)a cerut si expertiza topografica, care este imposibil de realizat, pentru ca in zona respectiva nu sunt facute masuratori, deci nu exista un punct de plecare pentru stabilirea parcelei. Insa nici judecatorul nu a tinut de acest aspect si vor sa-i oblige pe parti sa plateasca 6500 lei doar pentru expertiza topografica. Avocatul a dus 7 procese cu aceasta cerere si acum afirma ca nu poate da inapoi cu solicitarea asta si ca trebuie platiti acesti bani.
Mai mult, pe tot parcursul acestei perioade, spunea ca reclamanta a cerut expertiza topografica si ea dicteaza ritmul procesului.
Intelegeti de ce nu mai au incredere in avocatul respectiv, si s-au dus, au scos dosarul, de unde afla cu stupoare ca de fapt ei, prin reprezentantul lor - avocatul - au cerut din prima faza expertiza topografica.
Titlul de proprietate este emis doar pe numele matusei si a sotiei supravietuitoare, insa toti trei(mama cu doi copii) sunt parti la proces, judecatorul respingand scoaterea celor doi copii din proces ca parti pasive.
Mai o intrebare scurta: daca mama a dat imputernicire pentru unul din copii, pe viitor mama poate actiona in nume propriu, sau va trebui sa actioneze doar copilul?(are dreptul sa fie un imputernicit cu procura speciala si totusi sa actioneze ea?)
Buna seara!
Speta:
Defunct cu o sora vitrega(mama comuna), sotie supravietuitoare, doi copii majori.
Obiectul judecarii pornita de sora vitrega: o parcela de teren arabil.
In toate actele aflate in dosar, numarul titlului de proprietate figureaza gresit.
Se poate cere anularea actiunii pe motiv de "neintemeiat"?
Titlul de proprietate al terenului respectiv a fost eliberat pe numele sotiei supravietuitoare impreuna cu sora vitrega. Sotia supravietuitoare are drepturi din acel teren dat fiind mostenirea defunctului, sau doar copii ar fi trebuit trecuti pe titlu(titlul de proprietate se poate ataca si daca da - cum)?