Buna seara!
Speta:
Defunct cu o sora vitrega(mama comuna), sotie supravietuitoare, doi copii majori.
Obiectul judecarii pornita de sora vitrega: o parcela de teren arabil.
In toate actele aflate in dosar, numarul titlului de proprietate figureaza gresit.
Se poate cere anularea actiunii pe motiv de "neintemeiat"?
Titlul de proprietate al terenului respectiv a fost eliberat pe numele sotiei supravietuitoare impreuna cu sora vitrega. Sotia supravietuitoare are drepturi din acel teren dat fiind mostenirea defunctului, sau doar copii ar fi trebuit trecuti pe titlu(titlul de proprietate se poate ataca si daca da - cum)?
Dacă titlul este corect şi este depus la dosar nu are importanţă că a fost scris greşit este o eroare materială şi se poate corecta, în nici un caz nu poate fi respinsă că neîntemeiată . In ceea ce priveşte faptul că doar soţia este trecută pe titlu atunci doar ea a solicitat reconstituirea şi doar ei i se cuvine cota parte ce va din partaj, respectiv1/2. Dacă copii au vreo problemă cu acest aspect atunci trebuie promovată separat acţiune modificare titlu dovedind că şi ei au făcut acte de acceptare a moştenirii prin urmare să fie menţionaţi pe titlu alături de mama şi mătuşa lor. Cele două nu pot fi înlăturate ptr că nu există nici un motiv. Până la judecarea acţiunii privind titlul suspendaţi partajul.
Multumesc pentru raspunsuri. Eram convinsa ca din mostenirea sotului sotia supravietuitoare nu are drept la nimic, decat din bunurile realizate impreuna in timpul casatoriei. M-am inselat?
@eu-ro-lex: au apelat la avocat, care in Intampinare pe langa faptul cerut de catre ei(stabilirea cotelor parti si dispunerea iesirii din indiviziune prin partajare in natura)a cerut si expertiza topografica, care este imposibil de realizat, pentru ca in zona respectiva nu sunt facute masuratori, deci nu exista un punct de plecare pentru stabilirea parcelei. Insa nici judecatorul nu a tinut de acest aspect si vor sa-i oblige pe parti sa plateasca 6500 lei doar pentru expertiza topografica. Avocatul a dus 7 procese cu aceasta cerere si acum afirma ca nu poate da inapoi cu solicitarea asta si ca trebuie platiti acesti bani.
Mai mult, pe tot parcursul acestei perioade, spunea ca reclamanta a cerut expertiza topografica si ea dicteaza ritmul procesului.
Intelegeti de ce nu mai au incredere in avocatul respectiv, si s-au dus, au scos dosarul, de unde afla cu stupoare ca de fapt ei, prin reprezentantul lor - avocatul - au cerut din prima faza expertiza topografica.
Titlul de proprietate este emis doar pe numele matusei si a sotiei supravietuitoare, insa toti trei(mama cu doi copii) sunt parti la proces, judecatorul respingand scoaterea celor doi copii din proces ca parti pasive.
Mai o intrebare scurta: daca mama a dat imputernicire pentru unul din copii, pe viitor mama poate actiona in nume propriu, sau va trebui sa actioneze doar copilul?(are dreptul sa fie un imputernicit cu procura speciala si totusi sa actioneze ea?)
Moștenire
PAULMARI
Bună ziua. Aș dori să mă ajutați și pe mine cu o problemă în ceea ce privește moștenirea după tatăl meu.Tatăl meu, decedat de 9 ani, a avut un ... (vezi toată discuția)
Moºtenire
tugovanka
in urma decesului soţului,soţia ce moşteneşte din masa succesorală,care se compune din un apartament,lichidităţi în diferite bănci şi 5 ha de ... (vezi toată discuția)