Lav22 a scris:
andaanduta a scris:
haller a scris:
andreeas1 a scris:
andaanduta a scris:
andreeas1 a scris:
me_dna a scris:
andaanduta a scris:
me_dna a scris:
Am o intrebare. Voi de unde invatati chestiunile referitoare la actul juridic conform Noului Cod Civil care nu se gasesc in Curs de drept civil - Boroi, Anghelescu?Ma refer la riscul contractului, celelalte efecte ale contractelor sinalagmatice si altele.Multumesc anticipat!
din Boroi si Stanciulescu, Institutii de drept civil in reglementarea noului cod civil, editia 2012, unde gasesti si Aplicarea in timp a codului civil din 2009.
Multumesc mult! Eu am invatat din Boroi si Anghelescu si abia am realizat ca este incomplet actul juridic. Aplicarea in timp sper sa fie completa. Am sa-mi procur si cealalta carte cat mai curand, m-am uitat pe cuprinsul ei si intr-adevar apar si celelalte aspecte.
eu zic ca este suficient ce scrie in cartea lui Boroi+Anghelescu, tematica specifica clar ca trebuie invatat actul juridic dupa ncc, fara a face referire la riscul contractului si efectele contractelor sinalagmatice, deoarece acestea fac parte din tematica TGO :) ( vezi punctul 2 din tematica) eu am invatat din actul juridic dupa Ncc - capacitatea, consimtamantul, obiectul, cauza FARA modalitati fiindca ele incep dupa art 1330., efectele si nulitatea. Succes!
cred ca ai dreptate Andreeas1, mersi.
poti te rog sa-mi spui dupa ce autor inveti TGO si drepturile reale? eu am Turianu care e foarte accesibil, adica e usor de invatat dupa el; ai vreo parere?
Cu mare placere! Multa lume cred ca a invatat prost :)) La reale dupa birsan si la tgo dupa filipescu/ boroi.
referitor la actul juridic civil trebuie invatat din ncc doar art. 1164-1329!
si modalitatile ajc dupa vechea reglementare?
Poate sa ne lumineze cineva exact ce avem de invatat la civil si procedura civila dupa ncc ,mai exact titluri si subtitluri?ca poate asa ne lamurim,multumesc anticipat