avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate Lav22

Activitate Lav22

Răspuns la discuția Mostenire
Din pacate nu ne intelegem ,si refuza sa spuna daca exista sau nu un testament.
Discuție Mostenire
Buna ziua,in anul 1997 mama mea a murit ,anul acesta a murit si bunicul meu ,bunica ne-a chemat sa ne dea mostenire o bucata de pamant de 1 hectar la fiecare frate suntem 3 ,restul de mostenire vrea sa-i ramana matusii mele sora mamei,nu stiu daca a facut bunicul si bunica testament ,as vrea sa stiu ce sanse am la o imparteala echitabila a restului de bunuri o casa si vreo 3 hectare de pamant pe langa cele 3 care vrea sa ni le ofere fiind 3 frati,nu am deschis succesiune dupa mama decedata in 97 ,as vrea sa-mi raspundeti cum se face imparteala daca e un testament facut si eu nu am cunostinta de el ,sau daca nu e facut un testament ,va multumesc anticipat Lavinia .
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Eu invat dupa editia din 2011,care cuprinde legea modificarile aduse legii 177/2010 si 202/2010 Mica reforma ,scrisa de Udroiu la competenta functionala a instantelor judecatoresti scrie ,,in urma mod int in legea 202/2010 tribunalul judeca in prima instanta si in recurs sau solutioneaza unele cauze date prin lege astfel nu mai are competenta functionala sa judece in apel,,da in penal ma refeream
Am o nelamurire in legatura cu , competenta tribunalelor acestea nu mai au competenta functionala de a judeca in apel?
Lav22 a scris:

andaanduta a scris:

haller a scris:

andreeas1 a scris:

andaanduta a scris:

andreeas1 a scris:

me_dna a scris:

andaanduta a scris:

me_dna a scris:

Am o intrebare. Voi de unde invatati chestiunile referitoare la actul juridic conform Noului Cod Civil care nu se gasesc in Curs de drept civil - Boroi, Anghelescu?Ma refer la riscul contractului, celelalte efecte ale contractelor sinalagmatice si altele.Multumesc anticipat!

din Boroi si Stanciulescu, Institutii de drept civil in reglementarea noului cod civil, editia 2012, unde gasesti si Aplicarea in timp a codului civil din 2009.

Multumesc mult! Eu am invatat din Boroi si Anghelescu si abia am realizat ca este incomplet actul juridic. Aplicarea in timp sper sa fie completa. Am sa-mi procur si cealalta carte cat mai curand, m-am uitat pe cuprinsul ei si intr-adevar apar si celelalte aspecte.

eu zic ca este suficient ce scrie in cartea lui Boroi+Anghelescu, tematica specifica clar ca trebuie invatat actul juridic dupa ncc, fara a face referire la riscul contractului si efectele contractelor sinalagmatice, deoarece acestea fac parte din tematica TGO :) ( vezi punctul 2 din tematica) eu am invatat din actul juridic dupa Ncc - capacitatea, consimtamantul, obiectul, cauza FARA modalitati fiindca ele incep dupa art 1330., efectele si nulitatea. Succes!

cred ca ai dreptate Andreeas1, mersi.
poti te rog sa-mi spui dupa ce autor inveti TGO si drepturile reale? eu am Turianu care e foarte accesibil, adica e usor de invatat dupa el; ai vreo parere?

Cu mare placere! Multa lume cred ca a invatat prost :)) La reale dupa birsan si la tgo dupa filipescu/ boroi.

referitor la actul juridic civil trebuie invatat din ncc doar art. 1164-1329!

si modalitatile ajc dupa vechea reglementare?

Poate sa ne lumineze cineva exact ce avem de invatat la civil si procedura civila dupa ncc ,mai exact titluri si subtitluri?ca poate asa ne lamurim,multumesc anticipat
andaanduta a scris:

haller a scris:

andreeas1 a scris:

andaanduta a scris:

andreeas1 a scris:

me_dna a scris:

andaanduta a scris:

me_dna a scris:

Am o intrebare. Voi de unde invatati chestiunile referitoare la actul juridic conform Noului Cod Civil care nu se gasesc in Curs de drept civil - Boroi, Anghelescu?Ma refer la riscul contractului, celelalte efecte ale contractelor sinalagmatice si altele.Multumesc anticipat!

din Boroi si Stanciulescu, Institutii de drept civil in reglementarea noului cod civil, editia 2012, unde gasesti si Aplicarea in timp a codului civil din 2009.

Multumesc mult! Eu am invatat din Boroi si Anghelescu si abia am realizat ca este incomplet actul juridic. Aplicarea in timp sper sa fie completa. Am sa-mi procur si cealalta carte cat mai curand, m-am uitat pe cuprinsul ei si intr-adevar apar si celelalte aspecte.

eu zic ca este suficient ce scrie in cartea lui Boroi+Anghelescu, tematica specifica clar ca trebuie invatat actul juridic dupa ncc, fara a face referire la riscul contractului si efectele contractelor sinalagmatice, deoarece acestea fac parte din tematica TGO :) ( vezi punctul 2 din tematica) eu am invatat din actul juridic dupa Ncc - capacitatea, consimtamantul, obiectul, cauza FARA modalitati fiindca ele incep dupa art 1330., efectele si nulitatea. Succes!

cred ca ai dreptate Andreeas1, mersi.
poti te rog sa-mi spui dupa ce autor inveti TGO si drepturile reale? eu am Turianu care e foarte accesibil, adica e usor de invatat dupa el; ai vreo parere?

Cu mare placere! Multa lume cred ca a invatat prost :)) La reale dupa birsan si la tgo dupa filipescu/ boroi.

referitor la actul juridic civil trebuie invatat din ncc doar art. 1164-1329!

si modalitatile ajc dupa vechea reglementare?

Da este expirata si am cerut sa mi elibereze alta ,dar mai trebe separat foaie matricola ,pt ca pe adeverinta sant trecute si mediile celor 4 ani
Nu anul trecut,mersi pt raspuns
Buna ,adeverinta este buna chiar daca este specificat un termen de 12 luni de valabilitate pana la eliberare dilpomei ?
Vanzarea intr-e soti dupa anumiti autori e sanctionata cu nulitate absoluta ,si alti sant de parere ca sanctiunea e nulitate relativa care e varianta buna? Multumesc