avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,in anul 1997 mama mea a murit ,anul acesta a murit si bunicul meu ,bunica ne-a chemat sa ne dea mostenire o bucata de pamant de 1 hectar la fiecare frate suntem 3 ,restul de mostenire vrea sa-i ramana matusii mele sora mamei,nu stiu daca a facut bunicul si bunica testament ,as vrea sa stiu ce sanse am la o imparteala echitabila a restului de bunuri o casa si vreo 3 hectare de pamant pe langa cele 3 care vrea sa ni le ofere fiind 3 frati,nu am deschis succesiune dupa mama decedata in 97 ,as vrea sa-mi raspundeti cum se face imparteala daca e un testament facut si eu nu am cunostinta de el ,sau daca nu e facut un testament ,va multumesc anticipat Lavinia .
Cel mai recent răspuns: Lav22 , utilizator 14:59, 23 Iunie 2015
Daca va intelegeti mergeti la notar.
Se va verifica si daca exista testament si veti afla.
Din pacate nu ne intelegem ,si refuza sa spuna daca exista sau nu un testament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasi legale pentru vanzarea unui teren aflat in arenda? Ionut_Adrian Ionut_Adrian Buna seara. Am in arenda 3.5 hectare de pamant. Doresc sa vand un hectar (pe care detin titlul de proprietate) , am vorbit cu cel la care am pamantul in arenda ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire,succesiune, partaj casa,pamint si padure doior doior Bunica(mama mamei mele) a murit in 1990 si nu au ramasca mostenitori decit unchiul meu cu sotia si cu copilul acestora , cu mine si fratele meu sa împartim ... (vezi toată discuția)
Bunica mi-a făcut testament pe toate bunurile ei, dar mai sunt moștenitori în afară de mine. care vor fi cotele în acest caz? maia andrei maia andrei Buna ziua! Bunica mea a fost proprietara unei case bătrânești + 1000 m teren si in câmp are 1 hectar . Bunica mi -a lăsat prin testament toate bunurile ei ... (vezi toată discuția)