Buna seara. Am in arenda 3.5 hectare de pamant. Doresc sa vand un hectar (pe care detin titlul de proprietate) , am vorbit cu cel la care am pamantul in arenda si ne-am inteles la pret , iar acesta momentan taraganeaza sa imi spuna exact ziua cand semnam contractul si imi da banii. Daca , maine cand il sun iar , tot amana sa imi dea un raspuns exact asupra zilei cand se face tranzactia si voi primi banii , care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a putea vinde unui alt posibil cumparator? Cred ca taraganeaza sa imi spuna cand incheiem contractul si imi da banii , pentru ca mizeaza ca eu avand nevoie de bani , ma voi milogi la el si voi mai scadea din pret, desi ne-am inteles deja asupra pretului de vanzare. Ma mai intereseaza daca ati putea sa imi raspundeti si la o alta intrebare legata de vanzarea unui teren agricol. Bunica mea are in proprietate 5 hectare de pamant. Ea acum este in stare destul de grava , nu se mai poate comunica cu ea, si nu cred ca mai poate semna un act. A suferit cateva accidente cerebrale , nu mai poate vorbi , si este intr-o stare ca sa zic asa de semiconstiienta , adica cand o hraneste matusa mea , si se satura , se incrunta , incepe sa planga (probabil pentru a da de inteles ca nu mai vrea sa manance). In aceste conditii nu cred ca mai poate semna un act, chiar daca este in viata.Ea mi-a recunoscut dreptul meu la mostenire de 1.5 hectare in perioada cat a fost sanatoasa , dar nu am facut act. Pamantul este in continuare pe numele ei si nu a facut testament sau altceva.Ceilalti 2 mostenitori (fratii mamei mele) sunt de acord ca eu sa imi vand partea mea (care se afla in arenda). Cum pot sa fac acest lucru , care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez? Ei sunt de acord sa semneze ca acel pamant (1.5 hectare) este dreptul meu la mostenire dupa bunica mea , pentru ca mama a murit).
Cel mai recent răspuns:
Rezolvatorul , Consilier juridic
09:20, 18 Septembrie 2014