avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care sunt pasi legale pentru vanzarea unui teren aflat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care sunt pasi legale pentru vanzarea unui teren aflat in arenda?

Buna seara. Am in arenda 3.5 hectare de pamant. Doresc sa vand un hectar (pe care detin titlul de proprietate) , am vorbit cu cel la care am pamantul in arenda si ne-am inteles la pret , iar acesta momentan taraganeaza sa imi spuna exact ziua cand semnam contractul si imi da banii. Daca , maine cand il sun iar , tot amana sa imi dea un raspuns exact asupra zilei cand se face tranzactia si voi primi banii , care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a putea vinde unui alt posibil cumparator? Cred ca taraganeaza sa imi spuna cand incheiem contractul si imi da banii , pentru ca mizeaza ca eu avand nevoie de bani , ma voi milogi la el si voi mai scadea din pret, desi ne-am inteles deja asupra pretului de vanzare. Ma mai intereseaza daca ati putea sa imi raspundeti si la o alta intrebare legata de vanzarea unui teren agricol. Bunica mea are in proprietate 5 hectare de pamant. Ea acum este in stare destul de grava , nu se mai poate comunica cu ea, si nu cred ca mai poate semna un act. A suferit cateva accidente cerebrale , nu mai poate vorbi , si este intr-o stare ca sa zic asa de semiconstiienta , adica cand o hraneste matusa mea , si se satura , se incrunta , incepe sa planga (probabil pentru a da de inteles ca nu mai vrea sa manance). In aceste conditii nu cred ca mai poate semna un act, chiar daca este in viata.Ea mi-a recunoscut dreptul meu la mostenire de 1.5 hectare in perioada cat a fost sanatoasa , dar nu am facut act. Pamantul este in continuare pe numele ei si nu a facut testament sau altceva.Ceilalti 2 mostenitori (fratii mamei mele) sunt de acord ca eu sa imi vand partea mea (care se afla in arenda). Cum pot sa fac acest lucru , care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez? Ei sunt de acord sa semneze ca acel pamant (1.5 hectare) este dreptul meu la mostenire dupa bunica mea , pentru ca mama a murit).
Cel mai recent răspuns: Rezolvatorul , Consilier juridic 09:20, 18 Septembrie 2014
Draga Ionut Adrian,

1. Cu Privire la terenul Dvs. cu suprafata de 1 hectar. Urmati pasii recomandați de lege. Anuntati in scris primaria cu privire la dorinta de a vinde terenul si la pretul pe care il oferă cealalta persoană (nu arendașul).
Arendașul sau orice altă persoană care are drept de preemptiune conform legii, are dreptul timp de o lună să vă ofere un preț egal cu prețul afișat la primărie.
Dacă nu există pretendenti, primăria va oferă o adeverintă cu care mergeti la un notar si vindeti terenul.
2. Cu privire la cele 1,5 hectare ale bunicii există doua solutii:
1. incheierea unui act de vanzare cumparare intre bunica si Dvs. la care sa fie martori „ceilalti 2 mostenitori, fratii mamei Dvs.” si care sa fie autentificat de un notar sau
2. incheierea unui act de vanzare cumparare sub semnatura privata intre bunica si Dvs. la care sa fie martori „ceilalti 2 mostenitori, fratii mamei Dvs.” Cu acesta cereti instantei competente sa emita o sentinta care sa tina loc de act autentic, si ii mentionati ca martori ce vor fi audiati pe„ceilalti 2 mostenitori, fratii mamei Dvs.”
Doamne ajuta!

Rezolvatorul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot să încasez arenda restantă? eduard1212 eduard1212 Salutare, Bunica (din partea mamei) a decedat acum 14 ani, Terenul pe care l-a moștenit de la părinții ei (părinții bunicii), se află într-o altă ... (vezi toată discuția)
Drepturi de pe proprietate teren agricol ContSters378070 ContSters378070 Bună seara, Mama mea a mostenit 2 hectare de pamant dupa decesul bunicii, acum 8 ani. Bunica avea 4 hectare, avand doua fiice, ar reveni cate 2 ha.pt ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol arendat Ionelll321 Ionelll321 Buna ziua, va solicit punctul de vedere juridic, intrucat sunt intr-o situatie ce necesita a fi rezolvata urgent. Sunt proprietar pe 5 hectare de teren ... (vezi toată discuția)