Buna ziua, va solicit punctul de vedere juridic, intrucat sunt intr-o situatie ce necesita a fi rezolvata urgent.
Sunt proprietar pe 5 hectare de teren agricol situate in extravilanul unei comune, am incheiat un contract de arenda pe cele 5 hectare cu un P.F.A. in anul 2017, pe 10 ani, contractul de arenda fiind valabil pana in 2027.
Un hectar din cele 5 arendate vreau sa-l vand la un pret pe care arendasul nu vrea sa il ofere sub nicio forma. Am luat legatura cu un agricultor din comuna, si este de acord sa-mi ofere pretul solicitat , care este mult mai mare decat ceea ce imi ofera arendasul actual.
Intrebarea este urmatoarea: Avand in vedere ca exista un contract de arenda pana in anul 2027 pe hectarul respectiv, poate sa-l cumpere alt agricultor, inafara de arendas, si totodata sa-l exploateze de indata ce l-a cumparat. sau trebuie respectat, sub orice forma, contractul de arenda pana la sfarsitul acestuia?
Printr-un link ( absolut sigur) va transmit poze dupa contractul de arenda incheiat cu arendasul pentru a vedea clar lucrurile stipulate in contract.
[ link extern ]
[ link extern ]
Va multumesc!