avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren agricol arendat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren agricol arendat

Buna ziua, va solicit punctul de vedere juridic, intrucat sunt intr-o situatie ce necesita a fi rezolvata urgent.

Sunt proprietar pe 5 hectare de teren agricol situate in extravilanul unei comune, am incheiat un contract de arenda pe cele 5 hectare cu un P.F.A. in anul 2017, pe 10 ani, contractul de arenda fiind valabil pana in 2027.
Un hectar din cele 5 arendate vreau sa-l vand la un pret pe care arendasul nu vrea sa il ofere sub nicio forma. Am luat legatura cu un agricultor din comuna, si este de acord sa-mi ofere pretul solicitat , care este mult mai mare decat ceea ce imi ofera arendasul actual.

Intrebarea este urmatoarea: Avand in vedere ca exista un contract de arenda pana in anul 2027 pe hectarul respectiv, poate sa-l cumpere alt agricultor, inafara de arendas, si totodata sa-l exploateze de indata ce l-a cumparat. sau trebuie respectat, sub orice forma, contractul de arenda pana la sfarsitul acestuia?

Printr-un link ( absolut sigur) va transmit poze dupa contractul de arenda incheiat cu arendasul pentru a vedea clar lucrurile stipulate in contract.

[ link extern ]
[ link extern ]

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionelll321 , utilizator 13:42, 24 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Poate dar va trebui sa respectati obligativitatea dreptului de preemtiune.
Cand formulati adresa catre primarie aratati si pretul la care doriti sa vindeti.
Notificati, totodata, arendasul cu privire la denuntarea contractului de arenda pentru acea suprafata.
In cazul in care as cere, spre exemplu 30.000 de lei pe hectar, arendasul ar oferii 25.000 de lei, iar o alta persoana ofera 30.000 de lei. Pot vinde terenul persoanei care a oferit 30.000 lei, si de asemenea pot rezilia contractul de arendare, astfel incat cumparatorul sa se poata folosi de terenul respectiv imediat dupa cumpararea acestuia ?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de arenda poate bloca vanzarea ? dory.na dory.na Buna ziua, Ma confrunt cu o problema.Am incheiat cu un " nene " un contract de arendare al unui teren agricol,conform acestui contract acel "nene" are drept ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren dritaS dritaS Am un teren de 3 ha dat in arenda pe o perioada de 5 ani (sunt in anul doi de contract)si doresc sa-l vand . Pot sa-l vand? (vezi toată discuția)
Contract de arendare virgil64 virgil64 Buna ziua ! Se poate vinde o suprafata de teren agricol unei alte societati decat cea cu care este facut contractul de arendare ? Concret,am un teren si ... (vezi toată discuția)