avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire,succesiune, partaj casa,pamint si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire,succesiune, partaj casa,pamint si padure

Bunica(mama mamei mele) a murit in 1990 si nu au ramasca mostenitori decit unchiul meu cu sotia si cu copilul acestora , cu mine si fratele meu sa împartim mostenirea bunicilor mei (bunicul si mama mea fiind de asemenea morti mai de mult) deci în anul 1999 unchiul meu merge la tribunal si cere pamîntul(mi se pare vreo 40 de hectare) si padurea(vreo 10 hectare) ce apartinea parintilor lui adica bunicilor mei din partea mamei mele.Tribunalul decide ca pe lînga casa si pamântul intrevilan al defunctiilor sa-i dea 9 hectare de pamînt si 1 hectar de padure în anul 1999. Eu nu prea am fost interesat de soarta mosteniri m-am trezit prin 2004 si am facut o scrisoare recomandata la primaria din comuna prin care am cerut actul de propietate si prin care i-am amenintat ca îi voi da în judecata daca nu vor raspunde la cererea mea. Primaria a dat actul de propietate l-a dat la o alta persoana care avea acelasi nume ca al bunicilor mei si care este neam cu noi. De la primarie am primit un raspuns ca numai unchiul meu are drept fiindca numai el a facut cerere de retrocedare suprafetei de padure dupa legea 1/2000,iar eu am facut cererea dupa termenul legal. De celelalte 9 hectare de pamînt nici o vorba cu toate ca am cerut restituirea întregiei suprafeti,a bunicilor. De asemenea primaria specifica, ca unchiul meu este decedat si ca are mostenitori. Am vorbit cu matusa mea adica nevasta unchiului meu si nu am gasit nici o solutie. Impozitul pe casa bunicilor nu mai este platit de prin 2006(pîna în 2006 se pare ca a fost platit de un inginer din sat care lucra la primarie si care se ocupa de pamîntul nostru) Eu nu posed decît un act cu suprafata deaproape 3 hectare intravilan iar actul cu terenul extravilan cele 9 pamînt padure si 1 hectar padure matusa mea a zis ca se gaseste la una dintre rude. Mentionez ca bunici mei au fost deportati de comunisti în Baragan din cauza confiscarii averilor si si ar trebui sa existe arhive pe undeva prin care sa pot sa dovedesc exact tota suprafata confiscata de comunisti si nu stiu unde sa bat si ce demersuri sa fac. poate îmi dati vreun numar de telefon sau vreo adresa pe internet unde sa pot gasi vreo solutie.

Va rog sa ma ajutati sa popt face cele necesare pentru a intra în posesia averilor bunicilor mei. Multumesc anticipat pentu ajutorul dumneavoastra si daca voi reusi sa le recuperez va asigur ca îmi voi aduce aminte de bunavointa dumneavoastra. O saptamîna binecuvîntata de DUMNEZEU.

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune daniel2d daniel2d buna seara. pe scurt problema mea este urmatoarea: -mama mea are un titlu comun de proprietate cu un frate, decedat din pacate, in suprafata de aprox. 2,5ha ... (vezi toată discuția)
Revendicare pamant hopingsteam hopingsteam Buna ziua, bunicul meu a fost un boier ce avea 11 hectare de padure si 9 de pamant inaintea instaurarii regimului comunist. Atunci cand a venit regimul ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasi legale pentru vanzarea unui teren aflat in arenda? Ionut_Adrian Ionut_Adrian Buna seara. Am in arenda 3.5 hectare de pamant. Doresc sa vand un hectar (pe care detin titlul de proprietate) , am vorbit cu cel la care am pamantul in arenda ... (vezi toată discuția)