avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare pamant

Buna ziua, bunicul meu a fost un boier ce avea 11 hectare de padure si 9 de pamant inaintea instaurarii regimului comunist. Atunci cand a venit regimul comunist a fost luat ca detinut politic si a murit in inchisoare batut. Bunica mea a fost deportata de unde locuiau. Exista vreo sansa sa pot revendica pamanturile avand in vedere ca parintii mei sunt morti? Si nu stiu daca mai pot gasi actele pe proprietati in ceva arhive..
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 21:51, 11 Iunie 2016
Daca nu gasiti acte in arhive este putin probabil sa aveti sanse de reusita dar speranta moare ultima!

Parintele care a fost copilul bunicilor nu a avut frati sau bunicii nu au avut frati care sa cunoasca istoria familiei, despre bunurile detinute, etc.?

Incercati sa obtineti informatii la CNAS sau pe la asociatiile fostilor detinuti politici cu privire la drepturile pe care le au mostenitorii detinutilor politici si ai celor deportati.

Exista legislatie in privinta despagubirii celor care au fost detinuti politici si deportati.
Gasiti pe net legislatia.
Va multumesc mult am sa ma informez sa vad ce se poate face.
Din păcate pentru dvs., chiar dacă obţineţi toate informaţiile/actele, în acest moment este mult prea tâtziu să mai faceţi ceva. Revendicarea terenurilor confiscate de regimul comunist s-a putut face prin Legea 18/1991, Legea 169/1997 şi Legea 1/2000. Fiecare dintre aceste trei legi prevedea un termen în care persoanele considerate îndreptăţite la reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor puteau formula cereri în acest sens la comisia locală de fond funciar (la primăria de care aparţinea terenul revendicat). Acele termene în care se puteau formula astfel de cereri s-au scurs de mult. Acum nu mai puteţi face nimic pentru a recupera vreun astfel de teren, chiar dacă aţi dispune de actele aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral după părinți_terenuri Arhanghelfirst Arhanghelfirst Bună ziua! Ambii mei părinți sunt decedați și, în calitate de moștenitor, doresc să fac partaj succesoral după bunicii mei. Frații părinților ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac pentru a revendica niste pamanturi luate de comuisti bunicului meu? bunicul fiind si persecutat in acea perioada? Mallasorte Mallasorte Buna ziua ma numesc Adrian Stan. Am sa incep printr-o mica poveste pentru ca altfel nu se poate intelege exact. Bunicul meu este un copil nerecunoscut intre ... (vezi toată discuția)
Angajata de la primarie nu vrea sa lucreze ghiurcav ghiurcav Trăiesc întrun sat unde nu a fost colectivizare. Părinţii mei, ca şi ceilalţi consăteni au mostenit pământurile fără a mai transcrie actele DACÃ ... (vezi toată discuția)