avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Activitate oprisor_elena

Activitate oprisor_elena

Răspuns la discuția Desfiintare post
Imi amintesc vag ca s-a comunicat in monitor un act prin care doar s-a prelungit CCM la nivel national pentru inca un an. Cred ca tot pe avocat.net ....
Merita sa verificati.
E.O.
Răspuns la discuția ABUZ?
Dar ma intreb:
cum poate fi justificata comunicarea in scris din partea angajatorului: "nu mai avem nevoie de serviciile dvs; va multumim pentru colaborare?"
ITM-ul ma poate ajuta in vreun fel?
Multumesc frumos,
E.O.
Am inteles.
Ideea este ca o sa am "de tras"...
Va multumesc frumos,
E.O.
Nu am avut in gestiune bunuri sau valori.... :(
Oricum, va multumesc mult pentru rabdare.
E.O.
Am retinut.
Dar cum ramane cu metodologia d-lor utilizata in acest caz?
Ce este de facut mai departe?
Ma simt neindreptatita.
Nu m-a afectat pierderea unui loc de munca; m-a afectat felul in care au procedat.
Va multumesc frumos,
E.O.
Asa este.
"Notificarea" este stampilata si semnata de administrator.
Continutul telegramei este:
"Consecinta a somatiei transmisa prin d-na xx din (.....) si a PV predare primire a elementelor de acces in societatea SCYYYYSRL, respectiv a echipamentelor de lucru, incepand cu data de (.....) ma aflu in imposibilitatea de a fi prezenta la locul de munca din (...)"
Si totusi, mi se pare absurd sa fii "notificat" sa predai toate cele ( elemente acces societate/birou, echipament lucru/birou ), si sa merg totusi la serviciu in conditiile in care nu am primit nici o decizie de schimbare functie, etc.
Precizez ca pana la data respectiva efectuam toate activitatile/principalele activitati ale functiunii de personal, nu am fisa de post, nu am criterii de performanta.
Multumesc frumos,
E.O.
Modul in care s-a desfasurat abordarea din partea d-lor, mi-a creat un disconfort psihologic atat de mare, incat nu mai pot sa merg acolo.
In plus, am asistat la foarte multe despartiri; intr-un cuvant, ma tem.
Va multumesc,
E.O.
Răspuns la discuția Desfiintare post
Buna ziua,
In primul rand trebuie sa vi se inmaneze acel preaviz prin care sunteti informat oficial despre desfiintarea postului.
Apoi, verificati daca numarul de zile de preaviz va fost modificat prin act aditional la CIM, in concordanta cu noul cod al muncii; daca nu, trebuie sa vi se respecte preavizul negociat.
Dupa eliberarea deciziei de incetare a CIM, vi se va inmana o adeverinta pentru a va servi la AMOFM, deoarece va incadrati sa beneficiati de ajutorul de somaj.
Orice drept de care puteti beneficia in plus, trebuie sa se regaseasca in contractul colectiv la nivel de unitate.
Nu ar fi exclus ca firma sa aibe 49 salariati; nu aveti de unde sa stiti cu exactitate.
Sper ca v-am fost de folos,
O.E.
Discuție ABUZ?
Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema.
In principiu este vorba despre un conflict de munca.
In urma unor discutii in contradictoriu cu o colega ( cu acelasi statut profesional ca al meu ), mi-a fost inmanata o informare din partea administratorului societatii in cauza prin care mi se comunica cum ca nu mai au nevoie de "serviciile" mele, fiind rugata frumos sa predau in data de( .....) " documente, aplicatii si obiecte care apartin departamentului de resurse umane".
In viziunea d-lor, aceasta informare reprezinta un simplu raspuns solicitat de mine, dar in viziunea mea, acea informare reprezinta o "somatie", avand in vedere ca mi s-a comunicat in scris:"sa predau(...)".
Drept urmare am predat echipamentele de lucru/birou, iar pentru apararea mea, detin o "declaratie" prin care confirm ca nu am ridicat nimic din proprietatea firmei respective, cu semnatura si datarea de persoana "imputernicita" de conducere.
Consecinta a celor intamplate, incepand cu ziua urmatoare m-am aflat in imposibilitatea de a mai fi prezenta la locul de munca, fapt transmis imediat prin telegrama.
Eu apreciez ca absentele mele de la locul de munca sunt motivate prin acea telegrama informativa.
Intrebarile mele sunt:
1. eu trebuia sa merg totusi la serviciu in aceste conditii?
2. in ce masura "scenariul" descris pe scurt poate face obiectul unui abuz?
3.ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc frumos,
E.O.