avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ABUZ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ABUZ?

Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema.
In principiu este vorba despre un conflict de munca.
In urma unor discutii in contradictoriu cu o colega ( cu acelasi statut profesional ca al meu ), mi-a fost inmanata o informare din partea administratorului societatii in cauza prin care mi se comunica cum ca nu mai au nevoie de "serviciile" mele, fiind rugata frumos sa predau in data de( .....) " documente, aplicatii si obiecte care apartin departamentului de resurse umane".
In viziunea d-lor, aceasta informare reprezinta un simplu raspuns solicitat de mine, dar in viziunea mea, acea informare reprezinta o "somatie", avand in vedere ca mi s-a comunicat in scris:"sa predau(...)".
Drept urmare am predat echipamentele de lucru/birou, iar pentru apararea mea, detin o "declaratie" prin care confirm ca nu am ridicat nimic din proprietatea firmei respective, cu semnatura si datarea de persoana "imputernicita" de conducere.
Consecinta a celor intamplate, incepand cu ziua urmatoare m-am aflat in imposibilitatea de a mai fi prezenta la locul de munca, fapt transmis imediat prin telegrama.
Eu apreciez ca absentele mele de la locul de munca sunt motivate prin acea telegrama informativa.
Intrebarile mele sunt:
1. eu trebuia sa merg totusi la serviciu in aceste conditii?
2. in ce masura "scenariul" descris pe scurt poate face obiectul unui abuz?
3.ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc frumos,
E.O.
Cel mai recent răspuns: oprisor_elena , utilizator 19:08, 15 Februarie 2012
1. Parerea mea este ca trebuia sa mergeti la servici, intrucat ceea ce ati primt este doar o notificare de a preda documente si nicidecum o instiintare de preaviz sau decizie de concediere.

2. De ce nu v-ati mai prezentat la munca ? ... telegrama nu poate constitui motivatie pentru absente , decat daca le-ati comunicat ca sunteti in concediu medical ...

3. Se poate presupune ca este vorba despre un abuz a carui finalitate se lasa asteptata ...
Modul in care s-a desfasurat abordarea din partea d-lor, mi-a creat un disconfort psihologic atat de mare, incat nu mai pot sa merg acolo.
In plus, am asistat la foarte multe despartiri; intr-un cuvant, ma tem.
Va multumesc,
E.O.
Cel mai rau lucru posibil este sa va concedieze din motive care tin sau nu tin de persoana salariatului ....
Asa este.
"Notificarea" este stampilata si semnata de administrator.
Continutul telegramei este:
"Consecinta a somatiei transmisa prin d-na xx din (.....) si a PV predare primire a elementelor de acces in societatea SCYYYYSRL, respectiv a echipamentelor de lucru, incepand cu data de (.....) ma aflu in imposibilitatea de a fi prezenta la locul de munca din (...)"
Si totusi, mi se pare absurd sa fii "notificat" sa predai toate cele ( elemente acces societate/birou, echipament lucru/birou ), si sa merg totusi la serviciu in conditiile in care nu am primit nici o decizie de schimbare functie, etc.
Precizez ca pana la data respectiva efectuam toate activitatile/principalele activitati ale functiunii de personal, nu am fisa de post, nu am criterii de performanta.
Multumesc frumos,
E.O.
In acest caz, daca nu aveti motive temeinice pentru lipsa de la serviciu atunci exista posibilitatea de a fi concediata disciplinar ... asa cum v-am spus, telegrama nu constituie o motivatie pentru absenta de la serviciu.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Am fost concediata iar angajatorul a spus ca renunta la prezenta ... anutza anutza Am fost concediata iar angajatorul a spus ca renunta la prezenta fizica in perioada de preaviz. Am primit un proces verbal in acest sens. Este legal? Poate sa ... (vezi toată discuția)
Am anuntat angajatorul de sarcina si s-a dezlantuit iadul in firma Alina BleojuAlina Alina BleojuAlina Am o problema la serviciu cu angajatorul si va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in acest caz: Am anuntat in data de 30.08.2018 in ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare cim fara preaviz Neagus Neagus Am fost angajat pe 23.03 iar in data de 02.04 am fost bagat in somaj tehnic. Pe 28.04 am notificat prin email angajatorul de incetarea contractului, fiind in ... (vezi toată discuția)